CB Matadepera: balanç del primer any de vida del club amb declaracions d’un dels coordinadors del club, Marc Tàpia, i el tècnic del senior “B” Roc Massaguer

 

Senior "A" del CB Matadepera

FINAL DE LLIGA DELS EQUIPS SENIORS

 

El cap de setmana del 9 i 10 d’abril  va finalitzar la primera temporada pels dos equips sèniors del CB Matadepera, que han competit en la categoria de 3a Catalana femenina. El sènior A ha realitzat una temporada molt completa en el grup 6 de 3a Catalana, amb un balanç final de 20 victòries i 6 derrotes quedant classificat en quarta posició. Marc Tàpia, entrenador del sènior A, considera que “ha estat una temporada molt completa, en la qual només hem perdut 6 partits, i això ens ha permès finalitzar la lliga quartes del grup. La llàstima és no poder accedir al grup que ens permetria lluitar per l’ascens. Tot i això, la polaritat d’edats dins del grup ha funcionat molt bé, i això ens permet aspirar en anys posteriors a poder ascendir de categoria”. Cal recordar que el senior A ha tingut dos entrenadors durant aquesta temporada 2010-11, ja que Roc Saldanya va ser qui va estar al capdavant de l’equip gairebé tota la temporada exceptuant el tram final, on per motius personals va haver de renunciar al seu càrrec.

D’altra banda, el sènior “B”, que ha jugat en el grup 5, i ha estat dirigit per Roc Massaguer, ha comptat amb un perfil de jugadores més joves i inexpertes. El segon equip del club matadeperenc ha finalitzat el curs en novena posició amb un balanç de 9 victòries i 17 derrotes. Per Roc Massaguer, durant la temporada “‘s’han aconseguit els objectius en quant a treball diari i competitivitat. Hem guanyat tots els partits que ens vam proposar guanyar, contra els equips d’abaix i amb solvència, fent valer el bon treball durant tota la temporada. La majoria de jugadores afrontaven la seva primera temporada com a seniors i una part important del nostre treball ha sigut millorar el seu rendiment i la seva intensitat per poder competir amb gent més veterana i experimentada”. Per Massaguer “l’equip ha acabat la temporada millorant en totes les facetes del joc i fent valer la defensa com a principal arma per contrarrestar el dèficit tècnic i de tàctica individual que algunes de les jugadores arroseguen de la seva formació”. En línies generals, el tècnic del segon equip del Matadepera  creu que “com a equip, hem aconseguit una dinàmica de treball molt bona en el dia a dia i un esperit de superació i lluita en els partits que ha quedat palès cada setmana, fins i tot en els partits difícils contra els equips més potents i amb resultalts en contra”.

Senior "B" del CB Matadepera

 

BALANÇ FINAL A NIVELL DE CLUB

 
El CB Matadepera, que ha nascut en aquesta temporada 2010-11, compta en total amb 10 equips, 5 dels quals són masculins, 4 femenins i 1 mixte (2 pre-minis, 2 minis, 2 pre-infantils, 1 cadet, 1 júniors i 2 sèniors). Alina Arderiu i Marc Tàpia, en són els coordinadors i els màxims responsables d’aquest projecte. Marc Tàpia ha valorat la temporada declarant a Basketvalles.com que “a nivell de club els nostres objectius principals mai han estat buscar resultats els caps de setmana, sinó treballar i treballar cada dia d’entrenament entre setmana. Ens hem agafat els partits dels cap de setmana com un premi, és a dir, una finalització del treball setmanal. Col·lectivament, ens hem basat en la potenciació de la tècnica individual dels jugadors i jugadores de forma progressiva, sempre en funció de la categoria. Per filosofia, no buscàvem resultats durant els partits, ja que molts dels nens i nenes del club començaven a jugar aquest any”.

 

Un dels equips que ha progressat més és el mini masculí “A”, que a falta d’alguns partits per finalitzar la temporada és líder del nivell B-1. Per Tàpia aquest equip “és de molta projecció, ha adquirit coneixements de bàsquet base molt ràpidament, el que ha permès que els jugadors hagin evolucionat individual i col·lectivament”. Un altre equip amb bona trajectòria i una important millora dels seus jugadors és el pre-mini “A”, que es manté invicte durant tota la temporada a nivell B-1, categoria que lidera amb comoditat. El pre-infantil femení progressa ocupant la tercera posiciuó a nivell B, mentre que el júnior masculí també és tercer a nivell B.

Marc Tàpia explicat que la idea del club és la de “buscar sempre la millora i el perfeccionament de la tècnica individual dels jugadors i jugadores. Considerem que en els equips base no s’ha de treballar res més que la millora individual conjuntat amb l’ensenyament de valors d’equip i solidaritat. La millora ha estat evident, durant el dia a dia hem vist progressar els nostres equips gràcies a la proximitat, dedicació i experiència que tenen els entrenadors com a jugadors de bàsquet”. En resum Tàpia valora la temporada “molt positivament”. Els equips del CB Matadepera han realitzat tres entrenaments setmanals i el coordinador del club matadeperenc explica que s’ha complert l’objectiu que l’entitat es va marcar al començament de la temporada. “Ens vàrem proposar ser un club molt pròxim tant amb els nens i nenes com amb els pares, per a no només ser un club de bàsquet, sinó uns educadors a través de l’esport. La nostra implicació amb els socis i sòcies ha estat molt alta, i així ha de continuar sent, ja que volem formació de valors i principis a través de l’esport, en aquest cas, el bàsquet”.

G.Farré

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos