Categoría | Categorías inferiores

Cadet 1er Any: Un tir lliure dóna l’accés a semifinals al Sant Nicolau en una trepidant eliminatòria

 

CE SANT NICOLAU 66 – UE CLARET 66

El Sant Nicolau ha accedit a semifinals per un sol punt

Empat que obre les portes de les semifinals. El Cadet Masculí del Sant Nicolau i l’UE Claret van empatar a 66 en la tornada dels quarts de final del Campionat de Catalunya de la categoria Cadet de 1r any. Al partit d’anada, els sabadellencs s’havien imposat per tan sols un punt de diferència que, després de vuitanta minuts molt igualats, ha acabat sent decisiu. El partit va començar amb nervis per part de tots dos equips, amb certes errades producte de l’excés d’intensitat però també amb encert en el llançament exterior. Així, al minut quatre de partit, un triple del Sant Nicolau era immediatament replicat amb un altre triple de l’UE Claret que suposava l’empat a cinc al marcador. En la següent acció, el Sant Nicolau va anotar després d’una bona jugada col·leciva i es va posar per davant en el marcador fins al darrer instant del partit. Un primer quart molt igualat va donar lloc a un segon periode amb cert domini per part dels sabadellencs que, molt encertats en el llançament exterior, semblava que obrien forat a l’electrònic del carrer Jardí que, al descans, assenyalava un 38-29 favorable als locals.

A la repressa, el Claret va sortir disposat a eixugar aquest avantatge i va endosar un parcial de 0-7 en dos minuts de joc que, després d’un temps mort local, va ser replicat per part del Sant Nicolau amb un ràpid 6-0 que no permetia als visitants acostar- se al marcador. El Sant Nicolau va acabar el tercer periode amb el màxim avantatge de partit (54-44, min.30) que semblava podia començar a decidir l’eliminatòria. Però el Claret és un equip amb molt d’amor propi, ben treballat, que no dóna una pilota per perduda i que, mica en mica, va anar retallant aquest avantatge a un Sant Nicolau que tenia molts problemes per superar la defensa dels barcelonins. L’avantatge es va anar escurçant fins al punt que, a tan sols dos segons per la fi del matx, el Claret anotava una cistella que els situava un punt per sobre i semblava portar l’eliminatòria a una prórroga d’infart. Els jugadors visitants van explotar d’alegria i van celebrar-ho al mig de la pista mentre el Sant Nicolau treia de fons per intentar anotar a la desesperada. L’àrbitre, aplicant el reglament, va sancionar amb una tècnica a l’equip visitant, per aquesta invasió al camp quan la pilota estava en joc. Arnau Doñate va fallar el primer tir lliure de la tècnica,
però va anotar el segon i va assegurar la classificació dels sabadellencs per a les semifinals.

Tot i aquest estrany desenllaç final, que deixa un cert regust amarg, Sant Nicolau i Claret han brindat una eliminatòria vibrant, intensa i molt igualada, on qualsevol dels dos equips es podria haver classificat. Tots dos equips han sabut crear un gran ambient als seus respectius pavellons, les dues aficions han mostrat un comportament exemplar per als jugadors i els jugadors s’han respectat fins el darrer moment, uns assumint la dura derrota; altres entenent que havien superat un gran equip i que hauria pogut guanyar qualsevol dels equips. El rival del Sant Nicolau serà el potent Girona FC Sant Josep Girona, en eliminatòria d’anada i tornada (avui divendres a les 19.00 a Girona i diumenge a les 17.30 a Sabadell).

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos