La ciutat de Sabadell monopolitzarà la Lliga EBA vallesana 2012-13

 

Una ciutat, Sabadell, i dos equips, Sabadell Sant Nicolau i Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia, serà la única representació de la comarca del Vallès Occidental a una Lliga EBA que està notant en les seves pròpies carns els problemes econòmics de moltes entitats esportives a tota la geografia espanyola (inclús un grup, l’E, radicat majoritàriament a la Comunitat Valenciana desapareix). En breu detallarem més informació pel que fa a les plantilles i canvis dels equips participants així com més informació sobre el cas del Club Bàsquet Montcada.

El Sabadell Sant Nicolau, que després d’una brillant temporada va aconseguir l’ascens per la via esportiva a LEB Plata va estar esperant fins el passat 24 de juliol per poder reunir recursos suficients com per participar a una competició de tal envergadura però finalment la prudència s’ha instal·lat en l’entitat que presideix Jordi Vallhonrat que seguirà buscant créixer mica en mica i, si no hi han sorpreses de darrera hora, tornarà a sortir com un dels grans favorits de la competició de Lliga EBA. El principal obstacle del ‘no-ascens’ dels granes cal buscar-lo en un altíssim cànon de participació que fixa la FEB per la LEB Plata i que ha propiciat que cap dels equips que havien aconseguit l’ascens pugui donar el salt de categoria (Santfeliuenc, Platja de Palma i Askatuak) en tan poc marge de temps ençà que van aconseguir els drets esportius ‘de plata’.

L’altre equip de la ciutat, el Sabadell Bàsquet, que aquest any canvia la seva denominació a Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia per clarificar quines són les entitats que formen part d’aquest projecte, repetirà presència a Lliga EBA per segona temporada després d’haver superat certs esculls econòmics per formalitzar la seva inscripció i de presentar una nova estructura esportiva encapçalada per la figura del director tècnic, Xavi Isern, i del nou responsable del primer equip Josep Maria Raventós que pren el relleu de Xavi Garcia a la banqueta verdinegra.

Finalment el CB Montcada no repetirà presència a Lliga EBA i, després d’una temporada convulsa a nivell econòmic, esportiu i social, no ha formalitzat la seva inscripció a Lliga EBA tot i haver finalitzat en cinquena posició en la lliga regular. De fet, l’entitat montcadenca prescindirà dels seus equips de competició en una temporada qualificada d’inpass per tornar a regenerar la pròpia estructura interna del club, actualment regida per una comissió gestora fins a la celebració d’eleccions. És aquest un cop dur per a un club clàssic d’aquesta competició que, per primer cop a la seva història, no tindrà equip sènior que el representi, afegint-se així a la llista d’equips vallesans que han pres part d’aquesta competició des de la seva fundació l’any 1994 però que en l’actualitat han desaparegut (UB Sabadell) o que competeixen a altres categories (CB Sant Pere Terrassa, CB Castellbisbal o UE Barberà).

Q. Gómez

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos