1a Catalana F.: CN Terrassa sufrió pero venció en el derbi ante la JET “B”, CN Sabadell dio la campanada ante el Collblanc y el Cerdanyola “B” cedió en Vilanova

 

1a CATALANA FEMENINA

Veure classificació i resultats

 

INSTITUTS ODONTOLÒGICS CN TERRASSA 60 – JE TERRASSA “B” 58

Parcials: 20-23, 10-11, 13-9, 17-15.

Acció del derbi Natació - JET "B" (foto: secciobasquetcnt.com)

Tot i la gran diferència de trajectòries d’un i altre equip, el derbi terrassenc CN Terrassa – JE Terrassa “B” va complir amb la dita de que en els derbis les distàncies en la classificació s’escurcen. El duel va ser de gran igualtat i no es va decidir fins als darrers segons, amb molta emoció i incertesa durant els 40 minuts de joc amb dos equips que van lluitar de poder a poder per guanyar. Sobre el paper, el CN Terrassa es presentava com a favorit, sent 3r a la classificació del grup 1 de 1a Catalana femenina i jugant com a amfitrió, mentre que la JET “B”, instal•lada en la part mitja de la taula tenia molt menys a perdre-hi tot i que es presentava amb algunes baixes.

El primer període es va caracteritzar per la poca intensitat defensiva del CN Terrassa i el gran encert de la JET “B”, que en els primers 10 minuts va anotar 23 punts (dels 58 que anotaria en tot el partit). Només l’encert en els tirs lliures mantenia dins del partit al Natació, amb un 20-23 al final del 1r quart. Al segon període l’equip de Marc Comellas va augmentar el seu llistó defensiu i la seva fluïdesa en accions ofensives, pero la manca d’encert en les finalitzacions va impedir que el Natació arribés a posar-se per davant en el marcador. La JET “B” seguia mostrant-se sòlida i al descans presentava la seva candidatura per endur-se el triomf: 30-34.

Magda Jané va anotar 15 punts

El tercer període va seguir el guió de l’anterior, la JET “B” combinava defenses pressionants amb defenses zonals, sent conscient que la manca d’encert des de la línia exterior del Natació era un factor a explotar. La igualtat seguia sent un tret característic del partit i al final del 3r quart el marcador ho demostrava: empat a 43. El Natació havia començat a trobar a les jugadores interiors en atac i seguia creient en la victòria. Tot i això, la JET “B” va iniciar el darrer quart amb un parcial de 0-7 que reafirmava les seves opcions i li donava més avantatge al marcador. Com en tot bon derbi, també va aparèixer la polèmica arbitral, moment en el que els àrbitres J. Fernández i M. Lourido van agafar el protagonisme amb decisions discutides per una i altra banda, sobretot per part visitant.

La JET “B” va ser capaç d’arribar per davant en el marcador quan s’entrava a l’últim minut de joc, pero va ser llavors quan l’experiència de les locals va canviar el signe del partit en accions puntuals i detalls concrets que van ser més favorables al Natació i decisius en un matx tant igualat. A falta de 9 segons per finalitzar el partit i amb empat al marcador, la base Sandra Vintró va anotar dos tirs lliures que van resultar definitius, ja que en l’acció posterior la JET “B” va errar el seu llançament i el rebot va ser pel Natació, que va poder aconseguir un triomf tant valuós com patit. Per la seva banda, la JET “B” es va quedar amb la sensació d’haver fet un gran partit i quedar-se a tan sols un pas d’obtenir una meritòria i sorprenent victòria, cosa que serà un reforç moral de cara a propers compromisos.

CN TERRASSA: Vintró 15, Busquets 4, Vidal 5, M. Olmo 18, Castaño, L. García, Castaño, Dinarès, Albañil, Ventura, Feliu 7 y S. Omo 11.

JE TERRASSA “B”: Hidalgo 7, Herrero 5, Soria 11, Rosell 6, Soumah 10, Jané 15, Garcia 4, Arch, Pastor y Sánchez.

MVP Vallès: Maria Olmo, amb 18 punts, va ser la màxima anotadora del partit i la jugadora més desequilibrant.

 

 

CN SABADELL 56 – AEC COLLBLANC-TORRASSA 47

Anna Linares, en una entrada a cistella davant una jugadora del Collblanc (foto: M. Bosch)

Parcials: 16-11, 12-20, 17-11, 11-5.

El CN Sabadell va realitzar un dels seus millors partits de la present temporada davant d’un dels màxims candidats a l’ascens a Copa Cataunya femenina. L’AEC Collblanc va cedir davant el bon partit de les vallesanes, 56-47, en un partit de gran emoció decidit als instants finals.

Els minuts inicials van estar caracteritzats pel poc ritme de partit que acumulaven tots dos equips després de l’aturada nadalenca, però l’encert de Sandra Fontanals en els darrers minuts del primer període va fer que les jugadores de Jordi Juste es posessin per davant en el marcador, 16-11, en un primer quart positiu.

Al segon període el Collblanc va començar a recuperar terreny mitjançant l’exjugadora del CN Sabadell Maite Ramos, que amb el seu gran encert en el tir exterior va ajudar a les de L’Hospitalet a remuntar. La defensa del CN Sabadell no podia contenir l’atac visitant, un dels millors de la categoria, cosa que va fer que el marcador es capgirés: 28-31.

Després del descans el CN Sabadell va voler tornar a competir el partit i amb un parcial de 5-0 va recuperar el domini en el marcador. A partir d’aquest moment es va viure una aferrissada lluita pel domini del ritme del partit. Les vallesanes Guitart i Sampedro van guiar a les seves fins a un ajustat 45-42 que tancava el tercer quart i ho deixava tot obert per l’últim gràcies a la gran defensa vallesana.

Semblava que el Collblanc cauria i que el CN Sabadell donaria la campanada perquè l’intercanvi d’errors en què va caure el partit va beneficiar a l’equip vallesà, molt més sencer en defensa i amb el domini del rebot assegurat, tant en atac com en defensa, tot i l’evident diferència física i de centímetres entre les interiors locals i visitants. No va ser fins al minut 34 que un triple de Judith Mayor trencava la igualtat i li donava una màxima diferència de 6 punts a les de Sabadell (48-42). Faltaven 6 minuts i a partir d’aquí les locals van gestionar a la perfecció el domini del marcador i el tempo, trencant el partit des del punt de personal. La sentència va arribar amb una contra d’Anna Linares sobre la botzina que va traduir-se en un esclat d’alegria per part de l’equip sabadellenc.

Amb aquest triomf el CN Sabadell acumula un balanç positiu de 7-6, sent 5è classificat a l’espera de visitar diumenge el pabelló de Can Jofresa de Terrassa per enfrontar-se a la JET “B”.

CN Sabadell: Sampedro 14, Linares 9, Fontanals 8, Guitart 5, Grau 6, Masvidal 5, Mayor 9, Drago, Alonso, Lechuga, E.García, P.García.

MVP Vallès: Jasmina Sampedro, amb 14 punts, va anotar en moments decisius  del partit i va estar molt activa tant en defensa com en el rebot tot i emparellar-se amb jugadores de més alçada.

G. Farré

 

CB SAMÀ VILANOVA 78 – CBF CERDANYOLA “B” 55

Parcials: 18-8, 17-9, 20-13, 23-25.

Nova derrota del CBF Cerdanyola “B”, que no va poder començar el 2013 amb triomf.

El partit davant el Samà de Vilanova es va iniciar amb un primer quart ajustat, amb molt equilibri tant en defensa com en atac. La jugadora local Gala Mestres, internacional U18 amb Espanya el passat estiu i una jugadora de referència en categories inferiors a nivell estatal (MVP dels darrers campionants d’Espanya de clubs amb el Femení Sant Adrià), va ser la millor arma de les locals, i ja en el primer quart va anotar 8 punts. El primer quart no pintava bé pel Cerdanyola “B” d’Álvaro Fernández (18-8), que va encaixar 2 triples al final del quart.

En el segon quart es va viure un nou parcial a favor del CB Samà que deixava a les vallesanes casi sense opcions. Novament els punts del Samà van deixar endarrere al conjunt que dirigeix Álvaro Fernández, en un quart on les vallesanes només van anotar 9 punts i van marxar al descans amb 17 punts a favor, cosa que complicava i molt les opcions de guanyar (35-17).

A la represa, el CB Samà va tornar a la càrrega amb 3 triples pràcticament seguits que van significar la sentència. El Cerdanyola “B” acumulava més de 20 punts de desavantatge i ja no va tenir opció al triomf (55-30). Fins al final, i amb el partit ja decidit, el Cerdanyola “B” va tirar d’orgull i va anotar 25 punts en 10 minuts, inclòs un parcial de 0-10, amb especial encert d’Isa López, pero llavors va tornar a aparèixer Gala Mestres, que amb 9 punts seguits va tornar a igualar la màxima avatantge de les locals. Al final, 78-55.

Al proper partit el CBF Cerdanyola “B” rebrà la visita del Sedis “B” de La Seu d’Urgell amb l’objectiu de capgirar la dinàmica negativa i començar a sumar per tal de sortir de les posicions de descens directe a 2a Catalana femenina.

CB Samà Vilanova: Gala Mestres 27, Rodríguez 10, Pascual 12, Isern 10, Ripoll 2, -cinco inicial-, Luque 2, Pérez 6, Garcia 7 y Saiz 2.

CBF Cerdanyola “B”: López 16, Palau, T. Lara 2, Díaz 3, Irazoki 14, -cinco inicial-, Hernanz, M. Lara, Moreno 2, Lozano 9 y Beltrán 9.

MVP Vallès: Tot i no ser la màxima anotadora, Andrea Irazoki va fer una gran tasca sota els taulers aportant molta lluita, rebots i un total de 14 punts anotant al llarg de tot el partit i sent la jugadora més regular del Cerdanyola “B”.
J. LEIVA

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos