1a Catalana F.: La JET “B” s’adjudica el derbi davant CN Sabadell, CBF Cerdanyola “B” obté la seva 2ª victòria i un CN Terrassa de dos cares cau a Lleida

 

La jornada de 1a Catalana femenina va deparar un derbi JET “B” – CN Sabadell que es va decantar per les de Terrassa, la 2ª victòria en el que va de temporada del CBF Cerdanyola “B” després d’una pròrroga, i la derrota del CN Terrassa en un complicat desplaçament a la pista del CB Lleida.

Classificació i resultats

 

JE TERRASSA “B” 63 – CN SABADELL 51

Parcials: 19-14, 10-10, 12-15, 22-12.

Triomf de la JET “B” en el derbi vallesà davant el CN Sabadell, al que va guanyar per 63-51 gràcies a un bon primer quart i un gran final de partit amb 22 punts anotats en 10 minuts.

Als primers minuts semblava que les de Sabadell dominarien el partit, al poder anotar amb facilitat mitjançant Judit Mayor i Anna Linares però les locals, es van anar ficant al partit i van capgirar el marcador amb un parcial de 12-0 gràcies a un augment de la seva intensitat defensiva. El primer quart va acabar 19-14, i al segon període es va viure un intercanvi de cistelles, amb protagonisme sabadellenc per part de Tamara Masvidal. Tot i que el CN Sabadell es va col•loca a un punt, les nedadores van pagar car la recta final de la primera part encaixant un 4 a 0 que deixava el partit 29 a 24.

Al 3r període el CN Sabadell va jugar el seu millor bàsquet. Un parcial de 0-7 demostrava la fluïdesa ofensiva que les de Sabadell no havien tingut fins aleshores, trencant les defenses alternatives presentades per la JET “B”, el que va permetre a les de Jordi Juste posar-se per davant: 36-39. Tot i això, la JET “B” va reaccionar, i el conjunt de Germán Simón va recuperar el control del partit amb un parcial de 5 a 0 des del tir lliure que deixava un 41-39 al final del quart.

El darrer quart va començar bé per les locals, que van continuar sent millors en defensa i portant el ritme del partit. Es van col·locar 6 punts amunt, amb un CN Sabadell que no trobava la fórmula per contrarrestar el joc local. El moment clau del partit va arribar a falta de 3 minuts pel final, quan tres triples consecutius de la JET “B” amb gran encert d’Aixa Soumah van trencar el partit posant 12 a dalt a les locals, una diferència que es va mantenir fins al final i que va propiciar el definitiu 63-51.

En la propera jornada tots dos equips tancaran la 1ª volta, la JET “B” visitant al Sant Just i el CN Sabadell rebent a “Les Naus” al CB Lleida.

JE Terrassa “B”: Jané (8), Herrero, Soria (12), Rosell (18), Sánchez, -cinc inicial-, Garcia (4), Arch (3), Pastor, Hidalgo, Soumah (16), Adame y Díaz (2).

CN Sabadell: Mayor (13), Linares (11), Fontanals (4), Sampedro, Grau, -cinc inicial-, Masvidal (6), P. García (6), Drago (4), Guitart (4), E. García (3) i Alonso.

MVP Vallès: La jugadora de la JET “B” Laia Rosell va ser la millor del partit amb 18 punts, 17 rebots, 9 faltes rebudes i bons percentatges de tir, sent un problema constant per la defensa del CN Sabadell.

 

 

CB LLEIDA 70 – INSTITUTS ODONTOLÒGICS CN TERRASSA 67

Parcials: 15-25, 11-13, 25-11, 19-18.

Sandra Vintró, màxima anotadora del Natació amb 17 punts

El Natació Terrassa va jugar un partit de dues cares, amb una gran primera meitat i una segona meitat pobre que li va acabar costant la derrota. El CB Lleida va basar el seu triomf en un magnífic 3r quart, on va guanyar 25-11. Aquesta derrota és la segona consecutiva fora de casa per al conjunt de Marc Comellas, que cau a la 4ª posició de la classificació.

El partit va començar molt bé per als interessos de les vallesanes, que van començar amb un parcial de 5 a 18 basant-se en un espectacular encert ofensiu, especialment de la mà de Sandra Vintró, que va anotar 10 punts amb 2 triples inclosos. El segon quart va començar 15-25 i amb la destacada aportació de les jugadores procedents de la banqueta, Marta Dinarès i Marta Feliu, que van complementar el gran inici de les titulars, a més de 5 punts de Busquets, per la qual cosa el Natació Terrassa tenia el partit sota control i va signar uns 20 primers minuts brillants: 26-38.

En la represa tot va canviar de forma radical. El Lleida va créixer a partir de la defensa, molt més intensa, consistent i agressiva, la qual cosa va generar molts dubtes en el joc del CN Terrassa. Les lleidatanes van iniciar una ofensiva que els va permetre remuntar durant el tercer quart, amb un parcial global de 25-11. Les locals Rosell i Massuet, amb 7 i 9 punts respectivament, van liderar l’atac de les locals, mentre que el CN Terrassa perdia gas i ja no tenia el partit sota control (51-49).

A partir de llavors, amb una dinàmica de partit (i guanyadora) totalment favorable, el CB Lleida no va fallar i es va fer amb el domini del partit. Els 14 punts que van anotar entre Vintró i Feliu en els últims instants, 7 de cadascuna, no van impedir que la balança es decantés a favor del CB Lleida, ja amb un Natació Terrassa que no va aconseguir recuperar el rumb malgrat col·locar-se per davant amb un 66-67 gairebé dins de l’últim minut de partit. Al final, 70-67 i victòria per les de Lleida.

CB Lleida: Rosell (10), Tico (15), Calonge (9), Saló (7), Satorra (3), -5 inicial-, Massuet (19), Ibáñez i Dago (5).

Inst. Odontològics CN Terrassa: Vintró (17), Busquets (9), M. Olmo (8), Vidal (6), Ventura (6), -5 inicial-, Castaño (2), Dinarès (5), Feliu (12) i S. Olmo (2).

MVP Vallès: La base Sandra Vintró va ser la més destacada del CN Terrassa, amb un gran inici de partit anotant 10 punts en el 1r quart i 7 punts als darrers instants, punts finalment no van poder salvar de la derrota al seu equip. En total, 17 punts i màxima anotadora de les de Terrassa.

 

 

CBF CERDANYOLA “B” 65 – SEDIS “B” LA SEU D’URGELL 58

Parcials: 17-9, 11-18, 11-13, 13-12, pròrroga, 13-6.

El CBF Cerdanyola "B" va aconseguir una esperada victòria (twitter CBF Cerdanyola)

El CBF Cerdanyola “B” va sumar la 2ª victòria de la temporada, en un partit davant el Sedis “B” que es va resoldre a la pròrroga 65-58 després de que els primers 40 minuts van finalitzar amb empat a 52.

Les vallesanes van sortir molt fortes i amb una bona actitud. 8 punts de Sònia Lozano i 6 d’Irati Beltrán van monopolitzar l’atac d’un Cerdanyola “B” que va començar amb bon peu durant els primers 10 minuts, tal i com demostra el 17-9 amb que va acabar el 1r quart. Per part del Sedis “B”, un únic nom, Claudia Guri (de 17 anys i internacional U17 amb Espanya), que va anotar els 9 punts del seu equip al 1r quart (acabaria el partit amb 31), aprofitant el dèficit d’efectius de les locals en el joc interior.

El segon quart va ser molt més igualat. El Sedis “B” va millorar el seu joc, tot i que les locals continuaven manant amb 5 punts de renta (27-22). No obstant, errades locals als instants finals abans del descans van apretar el marcador i es va arribar al descans amb 28-27. Claudia Guri seguia anotant sense parar i al descans acumulava 17 dels 27 punts visitants.

El tercer quart va continuar sent una lluita constant dels dos equips per dominar el joc i el marcador. El Cerdanyola “B” va millorar la defensa sobre Guri, que només va anotar dos tirs lliures en tot el 3r quart, encara que el Sedis “B” manava 33-36. Errors en atac i pilotes perdudes van penalitzar a les d’Álvaro Fernández i al final del quart el Sedis “B” guanyava 39-40. Al darrer quart la igualtat va ser màxima. El Cerdanyola “B” va tenir avantatge (49-46), pero 5 punts seguits de Guri capgiraven el marcador, 49-52 a falta de 2 minuts pel final. La bona defensa vallesana, deixant el Sedis “B” sense anotar, van possibilitar un nou empat a 52 punts i la pròrroga, tot i que d’haver encertat més en el tir lliure en els darrers 2 minuts (3/8 tirs lliures) el Cerdanyola “B” hagués remuntat i guanyat sense necessitat de pròrroga.

La pròrroga va ser molt disputada durant els primers minuts. Es va començar amb un intercanvi de cistelles, i després d’un 56-58 el Sedis “B” es va quedar clavat en 58 punts. El CBF Cerdanyola “B” va anotar un parcial de 9-0 en els darrers 3 minuts del temps extra, ara si amb encert al tir lliure (5/5), cosa que va deixar sense opcions a les de La Seun d’Urgell i sentenciar el partit a favor de les vallesanes. S’ha de destacar el treball sota els taulers de Claudia García, la pivot del CBF Cerdanyola B que va tornar a la competició desprès de diversos mesos de baixa per lesió.

Ara les vallesanes segueixen a la cua de la classificació pero ben a prop de sortir del descens directe. En la propera jornada, última de la 1ª volta, l’equip de Fernández visita la pista del BF Viladecans “B”, 12è amb 5-9.

CBF Cerdanyola “B”: Beltrán 13, Palau 10, T. Lara 2, Díaz 2, Lozano 10, -cinc inicial-, García 5, López 8, Moreno 9 i Irazoki 6.

Sedis “B” La Seu d’Urgell: Guillén (-), Pérez 9, Garreta 7, Rebes 2, Guri 31, -cinc inicial-, Vilanova 4, Sánchez (-) i Ribas 5.

MVP Vallès: La més destacada de les locals va ser Irati Beltrán, que amb un total de 14 punts, 7 d’ells entre el 4t quart i la pròrroga, va ser clau per la victòria de les del Vallès.

J. LEIVA

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos