Categoría | Categorías inferiores

Dos equips a nivell A1 amb tan sols tres anys de vida. Aquests són els secrets del CB Matadepera

 

Fa qüestió de dues temporades poca gent ho hagués dit però aquest any tan sols hi ha un club del Vallès Occidental, pel que fa a la branca masculina, que hagi aconseguit classificar els seus equips mini i infantil a la màxima categoria del bàsquet català (A1). Aquesta dada és important, però encara ho és més si tenim en compte que l’entitat de la que parlem té menys de 3 temporades de vida sent el club més jove de tota la comarca. Parlem del CB Matadepera que ha apostat pel bàsquet base des del seu naixement i, fruit d’això, ha aconseguit aquests èxits que de ben segura n’originaran de nous.

El mini del CB Matadepera arriba a la fase regular invicte

D’una banda començarem parlant de l’equip mini masculí que ha quedat primer a la fase prèvia de nivell A sense cap derrota i amb unes victòries molt abultades. Hi ha dos jugadors matadeperencs que estan pre-seleccionats entre els últims 19 jugadors de la selecció catalana mini de la promoció del 2001, Marc Valderrama i Sergi Quintana, dos jugadors amb un talent molt especial. Si algú els ha vist jugar sabrà a què em refereixo. L’equip, dirigit per l’experimentat entrenador Juan Antonio Fernández i la seva ajudant, Beatriz Fernández, ha crescut d’ençà fa dues temporades i ambdós tècnics valoren molt positivament aquesta trajectòria “Estem molt contents d’aquest inici de temporada, i, sobretot, de la progressió que estan duen a terme els nostres jugadors”. La temporada passada només van perdre l’últim partit de lliga quan tenien assegurada la primera plaça de categoria A2 mini, i aquest any agafen amb molta il·lusió l’oportunitat de poder competir contra equips del grup 01  com són el Joventut de Badalona, U.B. Sant Adrià, Hospitalet, Prat o el també vallesà Sant Nicolau. “A inicis de temporada vam tenir dues baixes en aquest equip que van ser Xavi Garcia (Joventut de Badalona) i Gerard Nuñez (Sant Pere de Terrassa), però que van ser suplides intensament per Pau Ros i David Romera (Escola Anxaneta de Terrassa),  Bernat Poy (Escola Pia de Terrassa) i Adrià Anter (mini verd CBM)”. Els integrants d’aquest ‘equip són:  Sergi Quintana, Bernat Poy, Aleix Balart, Guillem Lao, Marc Valderrama, David Romera, Pau Ros, David Losada, Adrià Anter i Sergio Velilla.

L'equip infantil matadeperenc ha estat una de les sorpreses d'aquesta fase prèvia

D’altra banda, l’infantil masculí del CB Matadepera ha estat enquadrat al grup 02 d’infantil A1 sent l’únic equip del Vallès Occidental en competir a aquest nivell i amb mèrit afegit ja que l’equip va haver d’accedir a Nivell A a inicis de setembre després de classificar-se al darrer partit de fases al derrotar al CN Terrassa i quedar segon classificat per darrere del Catalana Occident Manresa. Els responsables tècnics d’aquest equip són l’entrenador Carles Garbayo i la seva assistent i preparadora física, Marta Pinyol que veuen una evolució en l’equip des d’inicis de temporada que els ha permès fer una segona volta de la prèvia molt millor a nivell de joc. “Confiem en l’increment de la millora, després dels entrenaments de Nadal per a poder plantar cara a Barça, Joventut de Badalona, Tarragona, Andorra, Cornella, S.E.S.E. i Sant Josep de Badalona”. Aquest equip, format amb jugadors que van incorporar-se al naixement del club verd-i-blanc, es va reforçar a inicis de temporada amb els jugadors Arnau Gómez (Joventut Badalona), Rubén Ortega i Ismael Consuegra (ambdós de l’Sferic de Terrassa). La resta de l’equip el formen Oriol Tàpia, Victor Flores, David Navas, Martí Pérez,, Raul Erencia i Xavier Companys.

Al capdavant d’aquest projecte basat en el bàsquet formatiu trobem al Marc Tàpia i l’Alina Arderiu, coordinadors de l’entitat, que expliquen amb breus paraules els èxits en el sí d’aquest jove projecte “Volem destacar que aquests dos equips, així com premini masculí (A2), són fruit del treball durant els dos primers anys de treball i de vida del Club Bàsquet Matadepera. És recomfortant veure fruits de la constància d’entrenaments i entrenaments, que són molts, i plasmar sobre el paper, l’evolució dels nens i nenes del club. L’objectiu és mantenir aquestes categories en aquestes edats i incrementar el nivell d’altres”. Objectius que, de moment, sembla que els matadeperencs estan aconseguint cremant una etapa rere un altra. Felicitats a tots ells!

Q. Gómez

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos