Categoría | Categorías inferiores

Fases de Preferent: Les noies donen un cop a la taula mentre que la representació masculina cau en picat

 

Després d’un intens cap de setmana de bàsquet amb les fases per accedir a Preferent de les diverses competicions que organitza la Federació Catalana, la representació de la comarca del Vallès Occidental va registrar resultats de tots els colors en uns partits en els que no hi havia marge d’error. A destacar la poca representació del bàsquet masculí a Preferent amb només un equip mentre que les noies han donat un pas al front seguint la inèrcia que sembla acompanya l’esport femení aquest estiu.

Júnior Masculí: Preferent es queda, després de dècades, sense representació vallesana

La categoria júnior masculí Preferent que, històricament, sempre havia tingut una nodrida representació de la nostra comarca des de fa dècades registrarà aquest any un fet insòlit: cap equip del Vallès competirà entre els millors. I és que si el volum d’equips vallesans a júnior masculí ja anava en descens des de fa algunes temporades però mantenint els dos epicentres de Sant Cugat (UESC) i Sabadell (CN Sabadell i Sabadell Bàsquet) que, lamentablement, no van poder triomfar en un cap de setmana per oblidar.

D’una banda el Sabadell Bàsquet va tenir totes les de guanyar en els seus dos enfrontaments però una dolorosa derrota davant el Círcol Catòlic de Badalona per 77-65 quan l’equip de Lluís Dalmau estava dins el partit fins a pocs minuts per la conclusió va fer aparèixer certs fantasmes que van tornar a fer acte de presència davant l’Igualada, partit que també va caure del costat dels de l’Anoia per petits detalls tal i com reflecteix el  70-72 del final.

Per la seva banda la UESC va cedir també en els seus compromisos i, després de sis temporades a l’elit del bàsquet júnior, s’haurà de conformar amb jugar a Interterritorial. Els de Pol Brun estaven obligats a vèncer el Samà de Vilanova que ja havia vençut en la primera jornada al Reus, de manera que un triomf deixava als del Garraf com a equip de Preferent.  Els santcugatencs van pagar cara l’ansietat en el joc i això va ser aprofitat pels de Vilanova que van obtenir una treballada victòria per 66-79. Amb aquest dur entrebanc a la UESC només li quedava provar el miracle i obtenir una àmplia victòria que els permetés ser els millors segons. I la victòria àmplia va arribar (85-63) però finalment el Sedis va registrar millor balanç en un altre grup i va privar l’equip d’accedir un any més a Preferent.

Cadet Masculí: Els favorits no fallen

La UESC no va trontollar i ja és de Preferent

La UE Sant Cugat arribava a les fases amb el cartell de favorit després de realitzar el darrer curs una gran temporada, amb l’afegit d’alguna incorporació de pes a l’equip i amb un clàssic com Joan González a la banqueta. El primer partit va ser un mer tràmit pels santcugatencs que van poder agafar sensacions a costa d’una fluixa UE Montgat que, si ja havia caigut davant del Sicoris en la primera jornada, en la segona va ser arrassada pels vallesans per un ampli 24-106 que no donava lloc a dubtes. La plaça a Preferent passava per desfer-se dels de Lleida, un equip molt combatiu. El partit decisiu no va tenir massa misteri pels santcugatencs, superior física i tècnicament, tal i com mostra el clar 77-39. Els vallesans, que es perfilen com un equip a realitzar coses importants aquesta temporada, no van fallar i seran l’únic equip de la comarca que competeixi a Preferent.

El CN Terrassa afrontava les fases sense res a perdre i molt a guanyar però amb el coneixement de que havia quedat enquadrat en un grup molt difícil amb la presència del Força Lleida i el Tarragona. En el primer partit els egarencs van oferir resistència però van acabar cedint davant un CB Tarragona amb més ritme i velocitat per 63-46. El tercer partit era crucial, no només pel Natació, si no per la resta d’equips ja que es podia arribar a produir un triple empat de guanyar els vallesans. No obstant el Lleida no va perdonar i veient la plaça a Preferent a tocar va poder vèncer per 40-62 deixant els de Terrassa sense opcions.

Cadet Femení: Èxit sense precedents

La JET va dominar a tots els seus rivals i retorna a Preferent un any després

Quatre equips femenins a les fases i tres classificats per a Preferent. Un èxit en tota regla que contrasta amb la nul·la representació vallesana la temporada passada a la categoria.

Al grup 1 el CBF Cerdanyola va començar de manera immillorable al vèncer al Femení Osona per 53-45 en un partit de molts nervis i desencerts. En el segon les jugadores de Marta Rosanas no van poder amb el gran favorit, el CEJ L’Hospitalet, i van cedir per un clar 65-39. Havent-se esvaït la plaça segura les vallesanes haurien d’intentar guanyar per ser segones o les millors terceres. No obstant, el Santfeliuenc va mostrar-se com un equip molt dur que, finalment, va vèncer per un ajustat 50-45. Un disgust que ràpidament es convertí en eufòria ja que les verdiblanques eren el millor tercer de les fases, donant-li al l’entitat del Guiera una enorme alegria ja que fa vàries temporades que el club no tenia presència a Preferent revaloritzant així el treball realitzat amb la pedrera.

Al grup 2 la JET volia retornar a Preferent després d’un any d’absència i ho va fer per la via ràpida, comptant els seus partits per victòries i no deixant lloc a dubtes. Les egarenques van començar pel Lleida (60-40), van seguir amb l’Arenys (36-89) i, amb la lògica alegria per haver ratificat la primera plaça, van desfer-se sense tanta brillantor del SESE per un ampli 49-31 en un cap de setmana plàcid pel conjunt blau que s’havia preparat a consciència per aquestes dates sota la direcció dels tècnics Pere Sancerni i Jordi Segura.

El grup 3, amb dos equips de la comarca, era el de major representació vallesana amb la presència del CN Terrassa i del CE Sant Nicolau. Les granes van ser les grans triomfadores del grup ja que, tot i no haver tingut mai representació a Preferent, van fer un gran treball superant clarament al Xamba (63-43), desfent-se en un dur partit amb poc encert del CN Terrassa en el derbi comarcal (38-23) i obtenimt, precisament a Terrassa, una victòria agònica davant el Bages Femení en la lluita per la primera plaça per un bàsquet de diferència (50-52), fet que va demostrar el gen competitiu de l’equip que dirigeix Mireia Capdevila i que no es va conformar en classificar-se com a segon de grup. El Natació, amb un bon conjunt però amb menys ritme de competició i poca fortuna, va pagar cares les victòries davant l’equip de Sabadell i sobretot davant el Bages per 17-57. Les egarenques van anar recuperant el to a mesura que avançaven els minuts i a punt van estar de vèncer al Xamba (45-40) però la primera desfeta va ser massa forta per elles.

 

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos