1a Cat. Masc.: Sólo el tropiezo del Sant Jordi impide el pleno total de victorias en una gran jornada vallesana

 

Positivo balance vallesano el de este fin de semana en el grupo 1 de la 1ª Catalana donde todos los equipos ganaron sus respectivos partidos menos en CEB Sant Jordi que cayó en Viladecans merced a un mal primer cuarto. Por el contrario el CN Sabadell estreno su casillero de victoria ganando en Las Naus al Samà Vilanova, el Ripollet que sigue líder invicto ganó al Reus, El Tanino Cerdanyola en un brillante partido se impuso a domicilio en Esparraguera y el Castellbisbal sufrió pero acabo cosechando el triunfo frente al siempre correoso CB Sant Boi.

Clasificación

 

CB ESPARREGUERA 79 – TANINO CERDANYOLA 88

Parciales: 19-27, 23-15, 16-26, 21-20.

El Cerdanyola asaltó la complicada cancha del Esparreguera (foto: M.Hanobra)

Espectacular victoria de los chicos de Agustí Forne en la complicada pista del CB Esparreguera en un completo partido que dominaron de inicio a fin para acabar ganando 79 a 88.

La salida al campo de los vallesanos fue espectacular, muy duros en defensa y anotando con mucha facilidad en ataque guiados por el base Bagglioli que estuvo muy activo robando pelotas y asistiendo a sus compañeros. Con el tempo del partido controlado en el segundo acto los vallesanos bajaron el ritmo y los locales guiados por su casta y orgullo empezaron a recortar la desventaja y meterse de nuevo en el partido, 42 a 42 al ecuador.

Tras el descanso el Tanino Cerdanyola salió otra vez a morder y de nuevo guiados por su defensa y los puntos de Santos cerca de la pintura y de Ochoa desde el perímetro volvieron a escaparse en el luminoso. En el último cuarto los locales lo intentaron todo mediante cambios defensivos pero el buen oficio de los vallesanos y los puntos de Antón y Tena certificaron una nueva victoria por 79 a 88.

Tanino Cerdanyola: Ochoa 17, Morales, Antón 21, Ortega 4, Santos 6, Tena 22, Jané 6, Bagglioli 12, Blanch.

MVP Vallès: El pívot Javito Antón realizó un completo partido acabando el match con 21 puntos y 12 rebotes.

 

CN SABADELL 75 – CB SAMÀ VILANOVA 69

La defensa del CN Sabadell va colapsar l'atac del Samà al 3r quart (foto: @CNSbasquet Twitter)

Treballat triomf del CN Sabadell que, per fi, va poder estrenar-se amb victòria en la present temporada.

Els del Garraf van començar marcant el territori amb grans minuts en atac de Muscat i Artigas però poc a poc els d’Àlex Avilés es van anar trobant més còmodes a pista i això va ser aprofitat per un granOriol Andrés que amb 7 punts consecutius va aixecar els seus i els va deixar amb vida al finalitzar el primer període (15-19). Al segon període va seguir el monòleg d’un Andrés espectacular, penetrant a cistella i anotant des de l’exterior fins arribar als 20 punts al descans. El Samà aguantava com podia les escomeses vallesanes i gràcies a l’experiència de Vallverdú i Magí Parra es van poder mantenir dins el partit per arribar al descans amb un igualat 35-34.

A la represa Renom, i sobretot un esplèndid Joan Viladomat que va acrditar un 100% en tirs de camp, van encapçalar el CN Sabadell. El primer amb el seu encert exterior, i el segon dinamitant el partit a base de penetracions i accions de 2+1, van trencar la resistència d’un Samà que semblava ferit. Les accions de Tejedor van semblar posar contra les cordes els visitants i d’aquesta manera es va entrar al darrer període amb un avantatge local molt significatiu (63-48) després d’haver jugat els millors minuts de la temporada. Al darrer període es va mantenir la distància prudencial a favor dels sabadellencs però cap al minut 35 de partit un parcial de 2-14 va fer saltar totes les alarmes.

La reacció dels vilanovins, sumada al desencert des del punt de personal, van estar a punt de fer saltar la sorpresa, però finalment els locals van aconseguir lligar en curt un partit molt sofert amb un triple final de Pau Viladomat que va ser determinant dins el darrer minut de partit.

CN Sabadell: Andrés 20, Tejedor 10, Bernadí 8, Renom 9, Viladomat I 3, Hernández 5, Viladomat II 10, Germà 2, Bros 2, Lahmame.

MVP Vallès: Joan Viladomat, amb una espectacular irrupció al tercer quart en els millors moments de joc del CN Sabadell, va ser determinant. El petit dels Viladomat va ser una de les claus per trencar el partit en favor del seu conjunt anotant 10 punts pràcticament seguits.

 

CB RIPOLLET 68 – REUS DEPORTIU 56

Parciales: 22-18, 13-12, 17-12, 16-14

La defensa del Ripollet fue decisiva para doblegar al Reus (foto: J.Jorba)

El partido empezó con intercambio de canastas y sin un dominador claro con ambos equipos tratando de imponer su poderío físico cerca de la pintura. Ninguno de los dos equipos podía romper el match y el partido cada vez era más físico debido a la permisividad arbitral llegándose al descanso con el partido en un puño.

Tras el descanso la mayor rotación de jugadores vallesanos significó un parcial de 8 a 0 que encaminaba de nuevo la victoria para los locales. Ya el último cuarto fue un quiero y no puedo reusense que intentó meterse de nuevo en el partido pero la mayor veteranía ripolletense y su acierto desde los tiros libres certificó una nueva victoria en un gris partido por 68 a 56.

CB Ripollet: Ortega 12, Álvarez 8, Arbones 6, Márquez 6, M’bodji 9, Santana 12, Moreno 5, Piñero 2, Díaz, Becerra 2, Quiros 6.

MVP Vallès: El alero Luis Santana fue de nuevo el jugador más destacado acabando el match con 12 puntos y 11 rebotes

 

CB CASTELLBISBAL 66 – CB SANT BOI 61

El Castellbisbal rebia a l’Illa Esportiva al Bàsquet Sant Boi amb l’objectiu d’oblidar la derrota soferta la setmana passada al camp de l’Almeda i oferir una nova victòria al nombrós públic assistent.

Res més lluny de la realitat. De nou, sortida en fals dels jugadors de Miquel Àngel Gómez que oferien una pobre imatge defensiva que permetia als santboians obrir una primera escletxa al marcador (5-15 al minut 5), fonamentada en l’encert exterior de Baraza i el poder rebotejador de Juanma Roncero. Però la cosa no acabava aquí: un altre parcial de 0-10 situava el 5-25 a manca de 2’30” que, ara si, disparava totes les alarmes a l’Illa Esportiva. David López anotava 7 punts consecutius que trencava la ratxa dels taronges, i un buzzer beater de Dani Grima (molt bons minuts els seus en aquest quart) maquillava un primer quart per oblidar deixant la diferència en “només” 10 punts: 15-25.

Els visitants anotaven 4 punts consecutius en el primer minut del 2n quart, la qual cosa aturava momentàniament la reacció dels locals. Però els vallesans  ja s’havien adonat que caldria posar tota la carn a la graella per tirar el partit endavant, i des de la defensa, aconseguien un nou parcial de 11-2 que els acostava una mica més al seu objectiu (26-31, minut 5), gràcies sobre tot als bons minuts dels seus referents interiors Alejandro Blanco i Kosso M’Bow. Per la seva banda, els del Baix intentaven allargar el seu domini al marcador amb el llançament exterior, però el percentatge d’encert feia estona ja que no era el mateix de l’inici del matx. Així, els equips marxaven al descans amb 33-37 pel Sant Boi, però amb la sensació de que eren els locals els que controlaven el partit, i que per tant era qüestió de temps.

De nou eren els visitants qui anotaven primer en el 3r quart, però l’encert exterior de Ruben Romero i David Camacho aconseguien per primera vegada al minut 4 primer igualar el partit i a continuació posar-se per davant amb un bon bàsquet de Kosso M’Bow assistència magistral inclosa de David López. A partir d’aquí, els liles ja no abandonarien l’avantatge al marcador en el que restava de partit. Tot i així, que ningú es pensi que el triomf va ser fàcil. Roncero i Lázaro mantenien als visitants dins del partit, i finalitzava el període amb un 50-46 que deixava tot obert encara pels 10 minuts finals. Com en els tres quarts anteriors, Sant Boi anotava primer i es posava a 2 punts amb el bàsquet inicial de Roncero. Però els locals no pensaven renunciar al que els hi havia costat tant aconseguir, i “marcaven territori” amb un parcial de 8-0 gràcies als grans minuts d’Abderra que aconseguia 6 punts consecutius en espectaculars 1c1 contra el gegant Roncero.

Aquests bons minuts locals estabilitzaven l’avantatge local en torn als 10 punts (la qual cosa significava una remuntada de 30 punts en 27 minuts) i a l’ambient flotava ja la sensació de que el partit estava dat i beneit, encara que Baraza assumia la responsabilitat atacant dels taronges per no despenjar-se més al marcador. El Castellbisbal, però, amb Ferragut i Camacho a pista, administraven el temps amb atacs llargs però poc efectius, la qual cosa era aprofitada per un incisiu Lázaro per maquillar el resultat i deixar-lo en el 66-61 final.

C.B. CASTELLSBISBAL (66): Carlos López (2), Ruben Romero (13), David Camacho (11), Kosso M’Bow (8) i Pau Ferragut (2) –cinc inicial-. Alejandro Blanco (2), Dani Grima (3), Abderra (6), David López (13), Aleix Camprubí (2) i José Luis Martin (4).

BÀSQUET SANT BOI (61): Boada (5), Roncero (12), Lázaro (14), Baraza (13) i Ivern (6) –cinc inicial-. Ros (3), Garcia, Puigbert, Segura, Frias (6) i Lambea (2).

MVP Vallès: David López. 13 punts, 3 rebots, 1 assistència, 2 faltes rebudes i 14 de valoració pel jugador de la pedrera lila.

 

CB VILADECANS 70 – CEB SANT JORDI 59

Parciales: 23-6, 31-30, 49-42, 70-59

Nueva derrota, segunda consecutiva, de los chicos de Jordi Juste en pista del experimentado CB Viladecans donde un mal primer cuarto hizo ir a remolque a los rubinenses todo el partido.

El partido empezó con un Sant Jordi con un quinteto muy joven con la intención de sorprender al veterano equipo local pero la salida no fue la esperada, muy flojos defensivamente y muy erráticos y descontrolados en ataque. Con esta tesitura los locales podían anotar con facilidad y comenzaron a escaparse en el luminoso de manera peligrosa. Ya en el segundo cuarto con la vieja guardia en pista el equipo empezó a carburar con Pernas dirigiendo las operaciones, jugando con mayor criterio en ataque y endureciendo la defensa. Zoyo y Feliu anotaban con facilidad desde la pintura y Soler desde el perímetro para llegar al descanso 31 y 30 en un espectacular segundo cuarto.

Tras el descanso la salida volvió a ser algo fría y los locales con David Garcia y Carlos Garcia seguían haciendo mucho daño a los rubinenses pero esta vez lejos de bajar los brazos el equipo vallesano siguió creyendo que la remontada era posible con unos Crosas y Martinez muy activos defensivamente y solo los errores desde el tiro libre no hicieron que la desventaja fuera mínima, 49 a 42 en el luminoso. En el último cuarto los rubinenses guiados por su agresiva defensa y por un magnifico Timoneda en ambos lados de la pista consiguió ponerse  asolo 1 punto y posesión a su favor y 2 minutos por jugarse. En estos delicados momentos los tiros de Soler no entraron y de pasar a adelantarse en el marcador se pasó a un triple local seguidos por un 2+1 que dejaba el partido sentenciado y sin premio para el equipo vallesano después de estar luchando para llevarse la victoria. Un sinfín de tiros libres finales dejaron en el luminoso el marcador final de 70 a 59.

CB Viladecans: Perdiguer 11, Pla 2, Marin 4, Oji 10, Garcia C 12, Santiago, Garcia D 17, Morales 6, Cintas 8, Gonzalez

CEB Sant Jordi: Checa 4, Angulo, Feliu 15, Jimmy, Martinez 5, Crosas 3, Zoyo 4, Pernas 10, Timoneda 6, Soler 12

MVP Vallès: Solido partido de Edu Feliu que acabo con 15 puntos y 6 rebotes y un muy valioso trabajo cerca de la pintura.

D. Brown

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos