1a Catalana Fem.: Només el CN Terrassa és capaç de guanyar en una jornada nefasta pels vallesans

 

 

1a CATALANA FEMENINA

GRUPO 1

Clasificación

 

NOU BÀSQUET OLESA 56 – SANT NICOLAU 44

El Sant Nicolau va sortir derrotat de la pista del Nou Olesa en un partit que les locals van saber controlant des de bon principi.

El primer període , va ser d’intercanvi de cistelles, els dos equips sense un joc brillant , però amb encert en els tir . Tot i així , les locals amb un parcial 5-0 en el darrer minut (un triple sobre la botzina) , aconseguia la primera avantatge significativa (16-10 min 10).

En el segon període, el Sant Nicolau va reaccionar, i amb un parcial 6-11 aconseguia equilibrar el marcador (22-21 min 16). A partir d’aquest moment El Olesa, va ser molt més agressiu en atac i va saber treure rendiment de la situació aconseguint llançar 12 tirs lliures. L’elevat encert des d’aquesta distància i les imprecisions en atac de les sabadellenques deixaven el matx amb un 32-23 a la mitja part.

A la represa, el partit va començar en intercanvi de cistelles. En el minut 26 va arribar la reacció de les granes, que amb un parcial 1-7, deixaven el partit obert de cara el darrer període (34-39 min 30).

Al darrer quart, el Olesa va sortir molt inspirat, i dos triples consecutius tornaven a trencar els esquemes de les granes i posaven el partit molt difícil (46-36 min 36). En els darrers 4 minuts, altre vegada 10 tirs lliures del Olesa, van sentenciar el partit (54-44 final).

Sant Nicolau: Viana (8), Verge (6), Bayarri (12), Bea Barrera (-) , Fuentes (4), Sara Botas (-), Capdevila (-) , Bonet (9) , Tània Lara (3), Marta Díaz (2).

MVP Vallès: Viana (8), Verge (6), Bayarri (12), Bea Barrera (-) , Fuentes (4), Sara Botas (-), Capdevila (-) , Bonet (9) , Tània Lara (3), Marta Díaz (2).

 

CN SABADELL 76 – BF VILADECANS “B” 80

Parcials: 15-17, 24-8, 14-21, 14-21, prorroga, 9-13.

Derrota del CN Sabadell a casa davant el Viladecans “B”, un duel entre dos equips joves que va ser de gran anotació i que es va decidir a la pròrroga després de moltes alternançes.

El primer quart va ser per les visitants, que van poder sumar una petita renta de 2 punts, 15-17. En el 2n quart el CN Sabadell va desplegar el seu millor joc, podent mostrar el seu màxim nivell en tot el partit. Les vallesanes van ser superiors tant en atac com en defensa, jugant amb gran intensitat i encert. En total, parcial de 24-8 i partit remuntat de les de Sabadell per marxar al descans amb victòria per 39-25.

Res feia preveure el que va passar després del descans. El CN Sabadell es va diluïr en atac, per culpa de la gran defensa del Viladecans “B”, que va pressionar amb molt encert i ofensivament va ser brillant atacant amb rapidesa i sumant bàsquets fàcils. El joc del CN Sabadell no tenia res a veure amb el del 2n quart, ple d’errors en atac i sense solidesa defensiva. Les visitants van anar retallant distàncies poc a poc fins a remuntar al final del 4t quart. Les de Viladecans van arribar a guanyar de 5, 60-65, pero un gran últim minut del CN Sabadell, liderat per Marcó, Sampedro i Masvidal, va fer que el partit anés a la pròrroga després d’un parcial de 7-2 (67-67).

Tot i la tendència positiva final, el CN Sabadell no va poder imposar el seu joc, veient com el Viladecans “B” rematava el partit des de la linia de personal, arribant a disposar de 12 tirs lliures, tot aprofitant la rigurositat dels àrbitres, que fins i tot van expulsar a Masvidal de forma polèmica. Tot i les queixes de les locals, els àrbitres no van variar el seu criteri i el Viladecans “B” va sentenciar el partit a base de tirs lliures davant un CN Sabadell que no va saber trobar el fil en atac ni en defensa, excepte al 2n quart.

MVP Vallès: Mireia Marcó va ser la millor del CN Sabadell amb un gran partit: 19 punts, 9 rebots i 9 faltes rebudes amb un total de 24 de valoració.

 

UESC 45 – SANT FRUITÓS 67

La UE Sant Cugat cau contundentment davant d’un bon Sant Fruitós per 67-45.

Un primer quart on una UESC poc concentrada veia com les ràpides contres i l’encert en el tir exterior feien que Sant Fruitós coloqués un 2-10 en els primers minuts. Poc a poc les locals es van refer aconseguint reduir fins a només 3 punts al final del quart, 16-19.

Però de nou en el segon quart les visitants amb un 2-12 inicial gracies al seu domini del rebot ofensiu i el seu ràpid i efectiu joc es combinava amb el poc control de les sancugatenques en el seu balanç defensiu. Així es veia reflexat en al descans 27-39.

El tercer quart les locals amb més ordre van reduir els errors, i van parar el joc ràpid de les del Bages però tot i axí no aconseguien reduir el desavantatge degut als problemes per anotar en atac.

L’últim quart les locals va arriscar en intentar reduir però no van aconseguir més que tornar a facilitar que les bagesanes amplienssin les diferències. El resultat final de 67-45, reflexa la superioritat de Sant Fruitós durant tot el partit.

La propera setmana la UESC visita la pista de la Joventut Esportiva Terrassa “B”, buscant retrovar-se amb la victòria.

MVP Vallès: Anna Vulart amb 13 punts i 6 rebots va ser la jugadora més destacada de vermell-i-negres.

 

CN TERRASSA 64 – SEDIS “B” 43

Parciales: 13-13, 27-25, 44-30, 64-43.

Contundente victoria de un CN Terrassa que se mostró muy superior al Sedis “B”, cimentando su triunfo en una excelente segunda mitad donde no dio ninguna opción a su rival y firmó una victoria inapelable.

La primera mitad fue de mucha igualdad sin que ninguno de los dos equipos lograra imponer su juego ni marcar diferencias (27-25). Fue en la segunda mitad donde las de JF Flomesta lograron imponer su juego con un parcial de 12-0 que abrió brecha (44-30). A partir de entonces el Natació dominó con claridad y el Sedis “B” intentó, sin éxito, cambiar el signo del partido con diferentes defensas.

Con este gran resultado las vallesanas se colocan en la 13ª posición, en plena zona de play-out de descanso pero encontrándose a sólo dos triunfos de la salvación directa.

CN Terrassa: Garcia (6), Planas (5), Feliu (16), Vidal (12), Arch (4), -cinco inicial-, Morillo (2), S. Olmo (6), M. Olmo (6), Muñoz (3), Pérez, Gómez y Ventura (6).

Sedis “B”: Fernández (5), Guillén (2), Pla (12), Garreta (10), Sancho (3), -cinco inicial-, Rebes (2), Flores (3), Ribes (5) y Colmenero.

MVP Vallès: Marta Feliu va ser la millor amb 16 punts.

 

TGN BÀSQUET 67 – JET “B” 61

Partit disputat durant els 40 minuts, del qual en va sortir beneficiat l’equip local.

L’inici de la JET era dubtós, perquè quan atacava se sentia còmode, podent buscar cistelles fàcils, però en defensa patia més del desitjat. A més, la pressió que proposava el TGN Bàsquet l’ofegava i no veia la manera d’arribar a la seva cistella. El parcial de 4-0 amb el que començava li era retornat en poc més de 2 minuts, però no deixaria de treballar en cap moment. Començava, llavors, un intercanvi de punts en el que les locals tindrien més encert i al final del primer quart acabaven 20-15.

La falta de precisió en defensa, per evitar que les locals anotessin al contraatac, era el pitjor càstig per a la JET, que veia com el TGN sumava 6 punts molt ràpidament, i eixamplava la diferència a 9. Però la JET donava un pas endavant, i amb les idees més clares en atac, aconseguia treballades cistelles i castigava les locals amb tirs lliures. Així, aconseguia posar-se a només 3 punts, però la manca, un altre cop, de contundència en defensa, feia que 6 punts seguits de les locals tornessin a marcar distància, ara de 7 punts per marxar al descans.

A la tornada dels vestuaris es veuria el millor bàsquet vallesà, que començava a córrer al contraatac i podia sumar, també, des de la pintura. L’equip de Terrassa havia aconseguit refer-se del primer cop i presentava arguments per endur-se la victòria cap a casa, però encara quedava molt partit. Amb el 45 a 42, a la JET només li quedava acabar el quart com l’havia començat, amb atacs fluids i sabent què fer en cada moment, però un parcial 7-0 l’enfonsava, i acabava el quart 44 a 52. Els rebots estaven sent favorables al TGN Bàsquet, que comptava amb més d’una opció per anota en cada atac i seguir allunyant-se. La JET havia tingut la clau a les seves mans, però la precipitació a l’hora d’atacar tornava a condemnar-la a remar contracorrent en els últims 10 minuts.

La diferència de 10 punts s’implantava des de l’inici del quart, i a la JET li costava massa baixar-hi. L’intercanvi de cistelles no li era favorable i devia presentar una defensa més intensa per poder sumar ràpid. En part ho aconseguia, i és que el treball defensiu era correcte, recuperant pilotes i tenint opcions per atacar. La cara ofensiva era la pitjor de les egarenques, i és que desaprofitava les 3/4 accions que havia encarrilat després de recuperar des de darrere. Tot i així, es posava a 4 punts a falta d’1 minut i escaig. Els últims punts de les locals venien des del tir lliure, i la JET veia com la victòria s’allunyava amb el resultat de 67 a 61.

MVP Vallès: Helena Díaz, que va anotar 21 punts i va ser màxima anotadora del partit.

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos