Adéu a Paco Llobet, llegendari anotador sabadellenc, per Quim Domènech

 

Llobet, màxim anotador de la Lliga Nacional l'any 1961 amb només 21 anys

El passat dijous dia 14 de maig, a la ciutat de Benidorm on residia actualment, ens va deixar en Francisco Llobet Serra nascut el 5 de desembre de 1940  a Sabadell, després d’una llarga enfermetat. En Paco Llobet va ser un dels millors jugadors de bàsquet del mític equip sabadellenc de l’Orillo Verde , a més de ser el primer jugador internacional de bàsquet de la cocapital vallesana.

Va començar a jugar a bàsquet al Col·legí Sardá i Salvany encara que  també li  agradava el fútbol però es va decidir al final pel bàsquet. En els partits del Torneig escolar va començar a evidenciar el bon jugador que seria més endavant. De l’escola va passar al infantil del Carol Sabadell nom de l’equip que mes tard passaria ser l’Orillo-Verde  la temporada 1956-57.

En l’equip infantil en la temporada 1955-56 queda sots-campió de Catalunya. En la següent temporada 1956-57, passa a jugar amb el juvenil l’equip ja tenia el nom d’Orillo-Verde i queda Campió de Catalunya en guanyar al Joventut de Badalona per 53-39. Destacar que  en un partit contra l’Uralita de Cerdanyola va guanyar l’equip sabadellenc per un resultat d’escàndol  174-7  (record estatal !!) en aquell temps, partit en el que en Paco Llobet va fer 55 punts. També va participar amb l’equip juvenil en el Campionat d’Espanya i on van obtenir un meritori quart lloc.

Temporada 1957-58, per segon any consecutiu, amb el juvenil queda campió de Catalunya i es desplaça a Saragossa a disputar el Campionat d’Espanya, on van millorar la classificació de la temporada anterior quedant en un molt bon tercer lloc. Temporada 1958-59 amb només 18 any s’incorpora al primer equip de l’Orillo-Verde. L’equip queda en un quart lloc a la III Lliga Nacional. La Lliga de la “prima” del President del Barça Llaudet a l’Orillo Verde per vèncer al Real Madrid i donar-li la lliga als blaugranes.

En acció davant el Joventut amb qui jugaria la temporada 61-62

Temporada 1959-60 cada vegada te més protagonisme en l’equip, amb una plantilla de jugadors molt qualificats com en Soro, Bècquer, Montoto i Gumbau a més de dos jugadors porto-riquenys Díjols i Victor Félix, una bona plantilla que queda en un  tercer lloc en la IV Lliga Nacional.La temporada 1960-61 és la de la seva explosió total, queda amb solament 21 anys màxim encistellador de la V Lliga Nacional amb 450 punts i una mitjana  de 20,45  per partit, competint amb jugadors de la talla d’Emiliano (R.Madrid) els germans Martinez ( Barcelona), Brunet ( Joventut ), etc. Debuta com a internacional el 18-3-61 a Barcelona en un Espanya-Bèlgica i després dos partits mes, un contra Argentina i Bèlgica altre cop. En aquesta temporada per emmarcar a la vida esportiva de Llobet també va ser campió del II Trofeo Samaranch, amb una final contra el Joventut de Badalona pel resultat de 55-54 amb l’Orillo Verde.

La temporada 1961-62 es la de la desaparició del Club Orillo Verde  juntament amb el Barcelona. Fitxa pel Joventut de Badalona junt amb l’entrenador també del Orillo Joaquim Broto quedant altre cop sots-campió de la VI Lliga Nacional que seria la última que disputaria ja que va plegar després d’estar seleccionat per anar a disputar el Campionat d’Europa de Belgrad, però no es va poder desplaçar perquè no li van donar el permís militar. Això li va produir un gran disgust a més després de veure que a un jugador del Real Madrid si que li van concedir.

A partir d’aquí per qüestions professionals es va desplaçar a Madrid on va estar dos anys. Va provar a tornar a jugar amb el Canoe però només va jugar tres o quatre partits retirant-se amb només 23 anys quant tenia tot un món per endavant i un talent ofensiu inqüestionable.

El 30-6-1968  la Federació Española li va lliurar la placa de Bronze per la seva internacionalitat.

Els teus amics de l’Orillo sempre et recordarem. Descansa en pau.

Quim Domènech

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos