CB Cerdanyola i Sferic eviten els seus descensos de categoria adquirint la plaça de CESET Girona i la del Viladecans respectivament. Q Basket Sant Cugat ja té plaça a 1a

 

Dos dels equips masculins del Vallès Occidental que durant aquesta temporada havien consumat el descens de categoria han evitat el fracàs esportiu aconseguint mantenir-se de categoria, una de les grans notícies d’aques estiu pel bàsquet de la comarca.

 

CB CERDANYOLA ALLARGA EL SOMNI DE COPA

El jugador insignia del CB Cerdanyola, Genís Tena, flanquejat pels màxims responsables de Cerdanyola al Dia i CB Cerdanyola

El CB Cerdanyola va formalitzar fa dues setmanes la seva continuïtat a Copa Catalunya on hi jugarà per segona temporada a la seva història, tot i el descens directe patit durant la temporada 14-15, un rumor que ja circulava des de feia més d’un mes i que cada cop era menys secret. L’entrada d’un nou sponsor, la revista “Cerdanyola al Dia”, ha estat un factor clau de suport econòmic perquè l’equip del PEM Guiera pogués fer realitat la adquisició de la plaça del CESET Girona, l’equip revelació de Copa Catalunya 2014-15. El setmanari gratuït i independent de Cerdanyola va oferir una millora de l’aportació pactada inicialment si l’equip retornava a la màxima categoria del bàsquet català tot considerant la major repercussió mediàtica que aporta Copa Catalunya. Davant aquesta proposta, el CB Cerdanyola va aconseguir la cessió dels drets de participació a Copa Catalunya del CESET de Girona (Club Esportiu Santa Eugènia de Ter). Com a part de l’acord entre l’entitat i la revista, a partir d’ara el nom dels equips del Cerdanyola serà Club Bàsquet Cerdanyola al Dia.

D’aquesta manera, el Cerdanyola s’afegeix a UE Sant Cugat i CB Castellar com a vallesans per la temporada 15-16 a Copa Catalunya. Veure taula de mercat

L’equip del Guiera ja ha avançat tota la feina des de fa dies i després de confirmar la renovació del tècnic Agustí Forné i la majoria de la plantilla, ha fitxat Eric Forné, que arriba des del Barberà firmant una gran temporada a Copa Catalunya amb ascens a Lliga EBA; Clement González (AE Sant Andreu Natzaret, Copa Catalunya) i Ramon Villadelprat (CB Cerdanyola “B”, 2a Catalana). En l’apartat de baixes, figuren Víctor Arroitajáuregui (Horta, 1a Catalana), Raúl Ortega i Óscar Santos, que es retiren.

 

SFERIC, A 1a CATALANA EN LLOC DEL VILADECANS

L’Sferic Terrassa era un altre dels vallesans que sonava com a candidat a entrar en el ball d’intercanvis de categoria per evitar el descens. Ahir, 7 de Juliol, BasketValles.com va rebre la confirmació oficial per part del club terrassenc de l’adquisició de la plaça que pertanyia al CB Viladecans – Sant Gabriel. D’aquesta forma, l’Sferic evita i rectifica una trajectòria per oblidar en el plà esportiu que li havia fet patir dos descensos cosecutius en 1 any natural (Juny 2014 – Juny 2015), passant de Copa Catalunya a 2a Catalana.

Tot i la reçent confirmació, l’Sferic ja havia anat per feina i tenia la plantilla molt i molt avançada. Amb l’ascens de Joan Francesc Flomesta de 2n a 1r entrenador més una remodelació profunda de la plantilla, a expenses de confirmar la presència a 1a Catalana. La nova plantilla de l’Sferic segons algunes fonts consultades seria la següent:

Altes: Joan Francesc Flomesta (Entrenador, ex entrenador del Senior “B” 3a Cat.), Xavi  Palou (CB Castellbisbal), Edu Feliu (CB Sant Pere) i Jordi Vilavella (CN Sabadell, Copa Cat.), Iván Marrubia (CB Mollet “B”, 2a Cat.), Tony Angulo (CEB Sant Jordi).

Segueixen: Edgar Villar, Javi Sánchez, Toni Aguilera, Pol Costa, Pol Villar, David Vintró y Marc Jiménez.

Baixes: Edu Villar (Entrenador), Pedro Del Arco (retirat), Marc Aymerich (Sant Quirze).

VEURE TAULA DE MERCAT EQUIPS VALLESANS


Q BASKET SANT CUGAT JA ÉS DE 1a

Després que l’Sferic passi a engrandir la llista d’equips vallesans sumant-se a CN Terrassa, CN Sabadell, Nou Badia, Ripollet, Sant Pere, Escola Pia Sabadell i l’ascendit Sant Quirze, el darrer equip que podia afegir-se als vallesans de 1a és el Q Basket Sant Cugat. El jove club santcugatenc s’ha fet amb una plaça a 1a en un intercanvi a tres bandes entre AESC Ramon Llull i Sant Andreu de Natzaret. Això eleva fins a 9 la quantitat de conjunts vallesans a la categoria, una xifra de récord i que fa possible la composició d’un grup a 1a monopolitzat de vallesans amb més del 50% d’equips del Vallès Occidental (9/16). El Q Basket Sant Cugat ja ha confirmat la seva nova plantilla, dirigida per Ernest Santana, amb 11 efectius:

Altes: Ibe Oji (UE Mataró, Copa Cat.), Àlex Arenas (inactiu), Unai Garcia (UESC, Copa Cat.), Jordi Pigem (CB Sant Pere Terrassa) i Carles Fuentes.

Segueixen: Edu Aizpiazu, David Serra, Biel Capellas, Enric Bas, Rafa Reche i Carlos Martín.

VEURE TAULA DE MERCAT EQUIPS VALLESANS

 

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos