Lliga EBA: El Castellbisbal revifa davant l’Andorra i torna a creure en la permanència

 

LIGA EBA “C”

 

CB CASTELLBISBAL 73 – RIVER ANDORRA “B” 65

El Castellbisbal va revifar a temps en un partit que tenia coll amunt (foto: basquetcastellbisbal.com)

El CB Castellbisbal va aconseguir la 4ª victòria de la temporada a la Lliga EBA després de derrotar diumenge al Morabanc Andorra “B” per 73-65, i torna a enganxar-se a la lluita per aconseguir la permanència directament en aquesta primera fase de la competició.

Els minuts de tempteig entre els dos equips van durar fins a l’equador del primer quart, quan els andorrans van aconseguir les primeres diferències en torn als 6-8 punts, amb bons minuts de l’ex-castellbisbalenc Toi Gabriel. Tot i els intents locals per reduir-la, el marcador assenyalaria un 16-22 a la fi del període. En el segon quart la situació encara es complicaria més. Sota la direcció de Jofresa, els del Principat superarien de seguida els 10 punts al seu favor, entre la desesperació del tècnic local que veia com el seu equip, després del bàsquet inicial de Ruf, encaixava un parcial demolidor de 2-12. El temps mort i les successives rotacions no aconseguien retallar la diferència, i els visitants marxaven als vestidors amb una important renda de 13 punts al seu favor (32-45). Fins a 8 jugadors diferents dels andorrans van anotar en aquest segon quart.

La represa començava amb un triple de Mañes i un parcial de 7-0 que eren ja tota una declaració d’intencions. Alguna cosa havia passat als vestidors, doncs la intensitat defensiva i l’efectivitat en atac eren ben diferents a les de la primera part. La dupla interior visitant Gabriel-Knezevic refredava l’ambient a l’Illa Esportiva situant el 39-53 a l’electrònic a l’equador del 3r període, mentre que els liles lluitaven per què el seu rival no trenqués definitivament el partit. El treball defensiu va començar a donar els seus fruits, i en la segona part d’aquest 3r quart aconseguien que els de Milo Nunes anotessin només 4 punts. Així, del 39-53 es passava al 53- 57. Els locals presentaven les seves credencials davant un Morabanc Andorra que no donava crèdit al que estava succeint. I d’aquesta manera s’entrava en els últims i decisius 10 minuts del partit, que començaven amb un triple de Roger Guàrdia que encara ajustava més el marcador. L’actuació de Guàrdia en aquest període va ser, senzillament, espectacular, amb 14 punts anotats i dirigint magistralment al seu equip.

Però anem a pams: el triple de Guàrdia va ser respost amb 2 cistelles de Knezevic, que donaven oxigen als del Principat. Però els de Raúl Martínez reaccionaven immediatament i aconseguien posar-se per davant en el marcador a manca de 3 minuts per disputar-se (62-61). La defensa local ofegava les accions dels seus rivals, que durant prop de 7 minuts no aconseguirien anotar. De fet, en tot el quart període Morabanc Andorra només anotaria 8 punts. Guàrdia errava dos tirs lliures que semblava podrien ser decisius pel desenllaç del matx. Però ho va arreglar immediatament (i de quina manera), robant una pilota i acabant la jugada amb una esmaixada davant, ara sí, el deliri de la fidel i nombrosa afició local. De fet, després d’aquells dos tirs lliures Guàrdia anotaria 9 punts de manera consecutiva abans de que Fígols tanqués el matx amb el definitiu 73-65. Ara, un cop s’ha trencat la ratxa negativa, toca continuar treballant per sortir de la part baixa de la classificació en un grup més igualat que mai. Propera parada, abans de l’aturada nadalenca, el partit a Martorell d’aquest diumenge.

Comunicació CB Castellbisbal

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos