1a Catalana: Apoteòsic i polèmic derbi CNS – Escola Pia (90-91), Sant Quirze torna a exhibir-se i es confirma com a revelació. El Sant Pere torna a creure en la salvació, Ripollet i Q Basket guanyen terreny

 

1a CATALANA

JORNADA 15

Classificació i Resultats Grup 3

 

 

CN SABADELL 90 – CE ESCOLA PIA SABADELL 91

Parcials: 16-25, 20-17, 21-8, 18-25, pròrroga, 15-16.

Espectacular i alhora polèmic partit el que es va viure a Les Naus, amb triomf visitant per 90-91 amb pròrroga. S’esperava aquest partit, el millor de la categoria entre els dos primers classificats, i amb el gran distintiu de que era un derbi vallesà i local. Els dos equips amb més talent de la Lliga i màxims aspirants al títol del Grup 3, es medien en la darrera jornada de la 1ª volta, en un matx que centrava tota la atenció de la jornada 15 a Primera Catalana.

Ambdós equips van oferir un gran espectacle. El CN Sabadell va comptar amb la sensible baixa del seu pivot titular Angel Valdez, pero això no va ser problema per competir al màxim nivell en tot moment. Va començar més inspirat Escola Pia, que va agafar les primeres rentes gràcies a la seva fluïdesa ofensiva (10-19 i 16-25). Al 2n quart el CN Sabadell va recuperar terreny augmentant el seu nivell defensiu, cosa que va igualar el matx a 33 punts a falta de 3 minuts pel descans. A aquestes alçades de partit l’arbitratge ja començava a ser polèmic, perquè els locals reclamaven un tracte més igualitari en quan a la senyalització de les faltes (zero al 1r quart assenyalades a Escola Pia, igual que al 3r quart). Escola Pia va aconseguir agafar distància abans del descans i marxava dominant, 36-42.

El 3r quart va servir per veure una espectacular ràfega de joc del CN Sabadell, que va sortir en tromba i va començar amb un parcial de 18-0 per col.locar-se 12 punts a dalt (54-42). En aquests moments, el partit brillava per la qualitat ofensiva, i Escola Pia va respondre amb un parcial de 3-8, encara que el CN Sabadell seguia sent el dominador (57-50). Al 4t quart, un parcial de 5-15 tornava a capgirar el marcador, elevant encara més la brillantor del partit (62-65, min. 35). La tensió era total, i una esmaixada d’Oriol Andrés que com es pot veure al vídeo adjunt, no va acabar entrant i va ser validada per la parella arbitral, a més de tir lliure addicional, va generar les protestes del tècnic local Ricard Tomàs, i la seva exclusió. A més, els locals es van mostrar molt disconformes per els 17 tirs lliures de que en total van disposar al llarg del partit, per els 42 d’Escola Pia.

Tot i això, tot estava per decidir, i en els darrers 5 minuts un intercanvi de punts constants va abocar el partit a la pròrroga amb molts moments d’un nivell de joc elevadíssim que sempre era contestat per l’altre equip (75-75). En el temps extra, totalment necessari per decidir un guanyador, i semblava que aquest seria Escola Pia (79-87, min. 44). Pero va aparèixer Ramírez, que amb 7 punts in extremis va tornar a col·locar els seus per davant a falta de pocs segons (90-89). En la possessió decisiva del partit, Escola Pia va fallar el seu tir després de treure de banda, pero un oportú rebot ofensiu de Guifre Bonfill, aparentment fora de temps com es pot veure al vídeo que també s’adjunta, va donar el triomf sobre la botzina Escola Pia tot i les protestes locals. El CN Sabadell va quedar molt descontent per l’actuació arbitral, que va tenyir de polèmica un partit molt vistós i de molta qualitat.

Sigui com sigui, la 1ª volta acaba amb un Escola Pia que ha firmat una primera meitat de Lliga sublime, amb 15-0 de balanç i un joc brillant partit rere partit que de seguir en aquest nivell li donarà el títol de Lliga i l’ascens a Copa Catalunya. El CN Sabadell es manté com a 2n classificat i únic equip capaç de perseguir a Escola Pia, mostrant també força distància en quan a nivell de joc respecte a la resta d’equips de la categoria.

Veure vídeos: Link directe al Facebook BasketValles

CN Sabadell: Rodríguez, Ollé 10, Real 6, Arellano 4, Reyes 15, Dam 13, Lapeña 9, Ramírez 33.

Escola Pia Sabadell: Marlasca, Gorina 10, Altimira 3, Salomo, Devesa 19, Tres 10, Paez 6, Bonfill 6, Andrés 20, Ramis, Cabanach 16 i Lahmane.

 

 

CB NOU BADIA 52 – SANT QUIRZE BC 98

Parcials: 15-29, 12-17, 14-30, 11-22.

Nova victòria a domicili dels de Talló, que ja son 4ts i van sorprendre al Badia amb un festival de joc ofensiu. Els santquirzencs han anotat 198 punts en les dues darreres jornades, acabant la primera volta en 4ª posició i sent el conjunt revel.lació després de l’ascens des de 2ª Catalana.

El resultat ho diu tot, 52-98, amb un primer quart que començava amb 4 triples pels visitants que forçaven als de Badia a arriscar una mica més en defensa, deixant espais. En aquest quart, el parcial de 15-29 posava en un compromís al CB Nou Badia, que sense gaire rotacions, afrontava un partit complicat a casa condicionat per les baixes. Un bon treball en defensa dels de St. Quirze, provocava que els de Badia tant sols anotés 12 punts en aquest quart. Cosa que feia augmentar la diferència en el marcador, doncs els de Sant Quirze anotaven 17 punts des de totes les posicions i seguien augmentant la diferència. El resultat al descans era de 27-46.

Les rotacions a l’àmplia banqueta dels de St. Quirze , no baixava ni el ritme ni el nivell de joc, que aconseguia en aquest tercer quart un parcial de 14-30. En aquest tercer quart, els jugadors de Sant Quirze van demostrar el gran nivell de concentració i implicació en el partit i en l’equip per seguir treballant com en el primer minut. El darrer quart tornava a ser pels de negre amb un parcial d’11 a 22 que deixava el resultat final del partit amb un escandalós 52-98, que deixava palès el bon estat de forma dels visitants i les dificultats del Badia en perdre un dels seus jugadors referents, J. Wettstone.

Anotadors Sant Quirze BC: Montes (9), Gonzalo Balta (9), Pau Canals (18), Òscar Valverde (8), Ricardo Balta (20), Marc Aymerich (13), J.R. Palà (2), David Ayuso (12), Doñate (3), Èric Tena (4).

 

 

CB RIPOLLET 91 – SFERIC TERRASSA 71

Derbi  muy vistoso entre Ripollet y Sferic, donde aparentemente los visitantes llegaban reforzados por la novedad del técnico J. García Valverde, que en la anterior jornada fue el revulsivo perfecto para los egarenses. El partido, entre dos equipos necesitados de triunfos, empezó muy igualado, con 19-15 en el 1r cuarto. En el segundo la dinàmica fue favorable a un Ripollet que castigó las facilidades defensivas de los de Terrassa, con 46-37 en el marcador y demasiados puntos por parte local para los intereses del Sferic si quería ganar. En el 3r cuarto el Ripollet confirmó las sensaciones del segundo período y casi sentenció (64-49), para ganar defenitivamente en el último cuarto, donde nuevamente pasó por encima del Sferic a base de anotación y acabando con 91 puntos anotados.

CB Ripollet: Ochoa (27), Ortega (20), Carreño, Santana 12, Chaparro 5, Puig 7, Quirós 8, Tornel 5, Cantero, De Dios 7, Álvarez.

Sferic: Uriel 5, Feliu 5, Vilavella 17, Manrubia 2, Costa, Aguilera 6, Angulo 4, Palou 8, Layana 11, Sánchez 9.

 

CB GAVÀ 49 – Q BASKET SANT CUGAT 67

El Qbasket Sant Cugat, visitava la sempre difícil pista del CB Gavà, tercer a la classificació, amb la intenció de poder seguir amb la ratxa de partits guanyats. Des de l’inici el Qbasket Sant Cugat, es va mostrar molt intens en defensa i el va seguir fent fins al final del partit. El CB Gavà es va quedar amb 49 punts al marcador. Els vallesans van seguir amb el seu encert en el joc interior així com en els tirs de 3 punts. El primer quart va ser el més igualat, arribant al final del mateix amb el resultat de 16 – 17. en el segon quart, el Qbasket Sant Cugat, va començar a marcar una diferència de 7 punts (27-34). La diferència s’allargava al finalitzar el tercer quart amb un avantatge de 12 punts favorable als vallesans (37-49). Sense baixar la intensitat, el Qbasket es va anar trobant còmode a la pista, aconseguint un avantatge final de 18 punts (49-67).

 

CB SANT PERE 65 – NOU BÀSQUET OLESA 64

El Sant Pere sumó su 3ª victoria seguida, rehaciéndose perfectamente del pobre inicio de temporada, con 1-11 de balance. Además, las 3 victorias son ante rivales directos, por lo que el objetivo de conseguir colocarse en zona de play-out evitando el descenso directo parece más que real. Ante el Olesa, el Sant Pere ganó a base de fe y constancia. El partido siempre fue muy igualado y con algunas alternancias que nunca fueron definitivas (45-38 y 58-64). Esta última ventaja en el último tramo de partido favorable al Olesa parecía que dictaría sentencia, pero el Sant Pere revivió con un triple de Oscar Pino y un último de Cantón al límite que acabó dando la victoria en el último segundo.

CB Sant Pere: O. Pino 25, Alonso 20, Junyent 4, Cantón 3, Hagenaers 6, Florensa 2, Charef, Izquierdo, Pernas 3, Lozano 2.

Nou Bàsquet Olesa: Joria, Buch, Checa, Matas, Pascual, Clanxet 4, El Haitout 9, Coves 17, Nafria 5, Ferrer 15, Bernades 4, Ribatallada 10.

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos