Copa Catalunya: El Cerdanyola derrota al líder Sant Josep, el Castellar segueix progressant cap a la permanència i UESC, al darrer segon, i CN Terrassa tornen a perdre

 

COPA CATALUNYA

Jornada 16

Resultats i classificació

 

CB CASTELLAR 78 – CÍRCOL CATPOLIC BADALONA 71

El Círcol Catòlic era un rival al que el CB Castellar havia de guanyar sense més opcions. L’equip de Carles Company comença la segona volta amb una victòria que no va poder aconseguir a la primera volta després d’un tercer quart desastrós. Avui, la història a tornat a ser la mateixa i els locals han deixat perdre un avantatge de 15 punts al descans. Per sort, l’equip castellarenc ha capgirat un avantatge advers de set punts per acabar guanyant de set (78-71).

El primer quart començava amb domini groc-i-negre en un intercanvi de jugades ràpides entre ambdós contendents, fins que l’Albert Cadafalch aconseguia un tir des de 6,75 per ampliar l’avantatge. Marc Algar responia també des del perímetre i augmentava a quatre punts la diferència a cinc pel final. Andreu Kwazema, amb un joc espectacular, era objectiu de un 2+1 que no desaprofitava, per arribar al final amb 23-19 i bones sensacions.

El segon quart començava amb dues personals gairebé consecutives de ‘Terrible’ Keith, que el rival no aprofitava per reduir diferències. Tot i això, l’encert del primer quart no era el mateix en la primera part del segon, i l’equip no estava fi de cara a cistella i fins i tot David Pino fallava dos triples seguits. Company introduïa canvis i davant l’absència de David Martínez, l’entrenador castellarenc feia jugar a Pau Viladomat com a base, una posició que va assajar a l’últim entrenament.

Amb 29-22 i 4:31 pel davant, el Castellar no acabava d’estar fi en el tir, però els badalonins tampoc aprofitaven l’oportunitat per capgirar el marcador. El Círcol demanava temps mort per tractar de canviar la deriva del partit però només aconseguia esperonar el joc dels locals que s’allunyaven, ara sí, al marcador, amb l’encert que no tenien als primers cinc minuts.

A falta de 23 segons, Company demanava temps mort amb 37 a 25, marcant la jugada del seu equip, que concloïa amb un triple sobre la botzina de David Pino, marxant al descans amb un 40-25.

El tercer quart, el que sol ser crític per l’equip, la història es tornava a repetir tal i com va passar a Badalona i el Círcol reduïa distàncies amb un parcial de 0-6 amb dos triples consecutius. Tot i l’espectacularitat de Kwazema, que aconseguia dos taps, l’equip anava perdent potència i el rival, que ho havia fallat tot a l’anterior quart, ara capgirava el percentatge en tir per anotar-ho tot i, poc a poc, reduir la distància al lluminós del Puigverd.

A 1:20 del final, després de treure de fons, l’àrbitre assenyalava una tècnica a Cadafalch, que treia als colzes per tractar de treure’s de sobre el seu marcador. Els badalonins s’apropaven a final de quart a només un punt (51-50) i el partit tornava a començar a falta de 10 minuts.

El Círcol capgirava el marcador a la primera possessió de l’últim quart i ‘Cada’ feia la quarta falta personal amb vuit minuts encara pel davant. Els blaus aconseguien un triple i ampliaven la diferència a quatre punts (53-57), assegurant el seus tirs i fent precipitar l’atac dels castellarencs, que deixaven l’efectivitat de banda, tot i que el rival no marxava de més de sis punts.

Pino anotava un triple fonamental (61-64) i l’equip feia esgotar dues possessions al rival, que aprofitava la defensa zonal per llançar des del perímetre. Dues recuperacions però propiciaven un parcial de 4-0 després del triple del Círcol i Cadafalch empatava a 69 el partit.

Els castellarencs tornaven a capgirar el marcador donant espectacle amb una superba jugada on Pino anotava en suspensió després de l’assistència d’Algar a 57 segons pel final. Els de Company ja no deixarien d’anar pel davant en el que quedava i s’emportaven la victòria per 78-71.

L’entrenador del Castellar ha explicat que “a la mitja part portaven 15 punts amunt. Sabíem que no devíem de pensar en el average. Són molt bon equip i a al tercer quart han aconseguit capgirar l’avantatge”. Els locals però, podien tornar a capgirar aquest avantatge: “el final ha estat com llençar una moneda a l’aire i aquesta vegada ens ha sortit bé” afegia l’entrenador.

Amb aquesta victòria, el CB Castellar s’allunya encara més del descens directe, que queda a tres derrotes i ocupa la 12a posició en un quàdruple empat amb La Bisbal, fora del descens, el Círcol i l’Alpicat, el que dona a entendre la igualtat i la lluita que existirà fins a final de temporada per sortir de les posicions de descens.

Albert San Andrés – L’Actual, Castellar del V.

 

CB CERDANYOLA AL DIA 77 – CB SANT JOSEP 71

Èxit total pel Cerdanyola, que va derrotar al líder Sant Josep, 77-71. Els de Forné es van encarregar de fer palès el mal moment dels badalonins, que van patir la tercera derrota consecutiva, cosa que els fa perdre el liderat en favor del UB Sant Adrià. Els vallessans es consoliden a la part alta de la classificació, concretament en el 6è lloc. El matx va ser igualat i a falta de 10 minuts tot estava per decidir: 58-56. En el 4t quart els locals es van centrar en donar el millor de sí i van tancar el partit amb un parcial de 19-15 més que suficient per sortir guanyadors amb un triomf de molt prestigi. Marc Fabregat, amb 17 punts i 10 rebots, així com González, amb 16 punts, van ser els més destacats per part vallesana.

 

CN TERRASSA 67 – CB GRANOLLERS 71

EL Granollers del terrassenc Manel Blanco es va endur el triomf de la pista del CN Terrassa per 67-71 en un duel on qualsevol dels dos equips hagués pogut guanyar. La lluita per rebot ofensiu, favorable al Granollers, va ser clau, sobretot amb el paper de Moussa Barro (13 rebots i 9 punts). El primer quart va ser de tu a tu, mentre que al 2n els visitants es van escapar (20-30). Al 3r quart, els triples del CN Terrassa van ajustar el partit, sobretot de la mà de Santandreu (47-52). En el darrer tram de partit, en els petits detalls el Granollers va ser millor, cometent menys errades i anotant en segones opcions imposant els seu superior potencial en el joc interior. El CN Terrassa inicia la 2ª volta amb derrota pero amb l’esperança de poder escapar de la zona de descens a 1a Catalana.

 

LA BISBAL BÀSQUET 77 – UESC 74

La Unió Esportiva Sant Cugat va caure en la seva visita a la pista del nouvingut a Copa Bisbal Bàsquet, per 77-74, en el darrer segon de partit. Els de Cesc Sempau tenien la pròrroga per intentar guanyar el partit, pero una darrera acció amb triple dels gironins va esvaïr aquesta possibilitat, penalitzant al màxim a una UESC que encadena una nova derrota en un matx on va anar sempre per darrere en el marcador.


Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos