Copa Catalunya: Campanada del Castellar a Mataró, solidesa del Cerdanyola a pista del Catòlic i recuperació de la UESC a costa del Minguella. CN Terrassa segueix perdent opcions

 

 

COPA CATALUNYA

Jornada 17

Resultats i classificació

 

CÍRCOL CATÒLIC BADALONA 64 – CB CERDANYOLA AL DIA 83

Derrota del Círcol Catòlic Badalona en la visita del vallesà Cerdanyola. Els badalonins van començar marcant el  ritme gràcies a la superioritat de Pou sota cistella, però amb el rival a prop, 20-15. El Cerdanyola va dominar el segon parcial, amb un Círcol que no va poder aturar els 1×1 d’un exteriors més forts físicament i sense poder córrer per anotar fàcil. Els de Cerdanyola sí van aprofitar la seva velocitat i els errors locals per controlar el partit i amb un parcial de 16-32 deixar el Círcol pràcticament sense opcions. A la represa, van intentar  pressionar per reduir el desavantatge. Però el Cerdanyola seguia encertat, i controlant el rebot,  i la diferència sempre va estar sobre els 10 punts. A l’inici de l’últim quart, el Círcol ho va intentar de la mà de Gotzens i Callau, però l’encert en atac del Cerdanyola feia impossible els intents. Tots els intents del Círcol xocaven contra la intensitat i l’encert fins que els valleans van mantenir fins el final. La diferència va pujar fins el 64-83, en un partit  on el Cerdanyola va ser superior en tots els aspectes del joc. Fabregat, de nou va ser l’MVP amb 18 punts i 28 de valoració.

sdfsdf

UE SANT CUGAT 69 – AE MINGUELLA BADALONA 60

La UESC es va recuperar de la mala ratxa guanyant a casa al Minguella, també en mala ratxa i que necessitava guanyar. Els visitants van sortir amb un cinc atípic però potent per aturar la superioritat del joc interior vallesà. Controlant el rebot i amb paciència al davant van acabar el primer quart per davant al marcador, 11-19. Al segon quart els de Badalona van seguir dominant però sense tant encert en atac i van cedir la iniciativa tot i que controlant la diferència. La Minguella va intentar aguantar al tercer període per arribar al final amb opcions, però les alternances defensives del Sant Cugat van fer molt efecte i el partit va canviar de rumb. La UESC va passar a dominar i va saber gestionar el final del partit amb poca diferència a favor, sentenciant en els darrers minuts. Curto, Olaguibe, Patrick Reyes i Alberto Reyes van ser un cuartet massa potent per el Minguella.

sdfsdf

UE FEIMAT MATARÓ 68 – CB CASTELLAR 71

Insuperable, impressionant, immillorable, increïble i tota la classe d’adjectius que es puguin escriure no definirien el partit que ha jugat el CB Castellar a la pista del Feimat Mataró, tercer classificat a la Copa Catalunya i fins aquesta jornada invicte al seu camp. Els groc-i-negres han sabut superar (68-71) a un rival dels més potents de la categoria amb un Albert Cadafalch espectacular (24 punts i 26 de valoració) des de la línia de 6,75 (5 triples) i un Sergio García estel·lar sota cistella.

El partit contra el Mataró era un d’aquells que en paraules del tècnic Carles Company “si es guanyen, valen per dos, en aquest cas dos i mig”, ja que donen un plus de moral a l’equip de cara als enfrontaments amb equips de la seva lliga particular. Els castellarencs arribaven al Maresme amb la intenció de donar la campanada, conscients però de la dificultat d’un rival cridat a ascendir de categoria. El primer quart començava amb la primera cistella dels de Castellar, en mans d’un Andreu Kwazema que jornada rere jornada va demostrant el perquè va ser campió d’Europa amb el Joventut de Badalona junior, i va deixant enrere l’any i mig lluny dels pavellons. El Feimat però, feia valer la qualitat dels seus jugadors i capgirava el marcador amb un 2+1, superant de cinc (9-4) als visitants als primers quatre minuts. El pivot Sergio García, que donava descans a Kwazema, no saltava gaire encertat al parquet mataroní i fallava a les dues primeres intervencions sota cistella. Tot i així, els groc-i-negres no deixaven escapar als grocs i tot feia preveure que s’arribaria al minut de descans amb el 13-12. Però un triple sobre la botzina, similar al que va significar la derrota contra el Sant Cugat a la primera volta, ampliava la distància a quatre punts.

Al segon, l’equip despertava i començava a rutllar com en les millors ocasions, amb García com a amo i senyor en el rebot i amb l’Albert Cadafalch dirigint l’orquestra, recolzat per un David Pino sensacional. No quedava marge per l’error i Oriol ‘Afro’ Bernadí es mostrava contundent amb dos taps en l’atac rival. Tot l’equip funcionava com una màquina ben engreixada i a falta d’1:56 pel final un parcial de 0-6 feia demanar temps mort al tècnic Marc Guillén. De res servia l’aturada, ja que Pino responia amb un triple donant el primer avantatge als seus, però que era contrarestat pels mataronins amb un altre llançament des del perímetre. Els de Company neutralitzaven l’atac dels grocs i aconseguien treure petroli d’un tir lliure errat per Cadafalch, que Marc Algar s’encarregava d’anotar després d’agafar el rebot a 23 segons pel final.
Amb 29 a 33 al marcador, el col·legiat assenyalava una intencionada sobre ‘Cada’ quan faltaven 0.80 segons per la mitja part, que el mateix jugador s’encarregava d’anotar per arribar al descans amb un avantatge màxim de sis punts (29-35).

I arribava un espectacle encara més gran al tercer quart. Acostumats a la davallada en el joc, els de Castellar sortien al parquet amb la lliçó apressa, però l’encert des del perímetre del rival el feia igualar el marcador a 38. A la següent jugada els visitants asseguraven el tir de dos, però ningú esperava que després d’una recuperació defensiva, el Pau Viladomat, encertés dos triples de manera consecutiva. El Feimat però, no es quedava curt i retallava distàncies amb un nou triple. ‘Cada’ ho provava també, però li donaven de dos per trepitjar la línia. No content, a la següent jugada tornava a llençar de lluny per anotar de tres. El partit vivia moments de màxima intensitat per part dels dos equips, amb un joc més semblant a un partit d’ACB que de la Copa Catalunya. Els castellarencs rotaven la banqueta per donar descans als homes amb més minuts, arribant al terme dels 10 minuts amb el 47 a 52 reflectit al lluminós del pavelló Josep Mora de Mataró.

Però el ball perimetral no s’havia acabat al terme del tercer quart i el Mataró tornava a capgirar el marcador a l’inici de l’últim període (52-51). Els de Castellar no trigaven a empatar amb un tir lliure i Cadafalch, conscient de què necessitava el seu equip, s’aventurava a anotar dos triples més de manera consecutiva. L’atac maresmenc acabava amb una falta en atac i l’Albert, poc satisfet, tornava a provar sort de 6,75, establint un parcial de 0-9. Els mataronins, amb grans tiradors exteriors, no volien permetre deixar escapar el partit i seguien amb el ball de triples per escurçar diferències, però una tècnica de Tardío, que marxava a la banqueta amb cinc personals, frenava la reacció groga. Viladomat no aprofitava la jugada i només anotava un tir dels tres disponibles.

A falta de 3:42, el Feimat tornava a igualar el partit a 62 i tot feia preveure el pitjor, però García anotava de dos per donar avantatge als castellarencs. Els de Company tornaven a gaudir d’un parcial de 0-4 a menys d’un minut pel final i el ball de personals per part dels locals començava a rutllar. El Castellar aconseguia un parell de rebots defensius que decantaven definitivament el partit, arribant al final amb el definitiu 68 a 71 i una victòria de prestigi en una de les pistes més difícils de la categoria. Al terme dels 40 minuts, Marc Guillén parlava amb L’Actual i ha explicat que “érem conscients que el Castellar és un equip que ha guanyat cinc dels set últims partits i que era un rival al qual els resultats no li han estat justos al primer tram de la temporada, ja que han plantat cara en tots els partits. Ara és un equip que s’ha fet molt gràcies a això”. El tècnic groc ha afegit que “el problema ha estat que nosaltres hem fet massa minuts amb poca intensitat, sobretot al segon quart i ho hem pagat molt car. Ells han sabut aprofitar-ho sostenint-se amb els pilars bàsics del seu equip”. A la banda contraria, poc s’havia d’explicar després d’una victòria de les que fan canviar el rumb moral d’un equip i un satisfet Carles Company ha declarat que “ha estat un partit immillorable. Arribar a aquesta pista on ningú havia guanyat i emportar-nos la victòria és un resultat perfecte”. El tècnic ha remarcat que “aquesta victòria suma com a dues i mitja, per la manera com s’ha produït, per com han sortit ells al tercer quart i nosaltres hem aguantat i perquè són un grandíssim equip amb un gran entrenador”.Tal com indica Company, la part més important d’aquesta victòria no és al plànol esportiu -que també- sinó en el psicològic, ja que derrotar al tercer classificat dóna un plus d’ànims a l’equip per seguir creixent a la lliga.

Amb aquesta victòria, el CB Castellar queda amb un balanç de 7-10 i es col·loca en 11a posició empatats a victòries amb La Bisbal, que ocupa la primera plaça fora del descens. La propera jornada el CB Granollers (8-9 i 9a posició) visita el Puigverd, una bona oportunitat per poder sortir de la zona de promoció de descens per primera vegada aquesta temporada.

D’altra banda, el club ha donat la baixa federativa al base David Martínez, que marxa del club per motius personals. La plaça deixada pel jugador es tractarà de cobrir en properes dates.

Albert San Andrés

L’Actual Castellar del Vallès

sdfsdf

CB ARTÉS 73 – CN TERRASSA 59

Quinta derrota consecutiva de un CN Terrassa que sigue compitiendo todos los partidos pero no consigue dar el paso necesario para ganarlos.  Los vallesanos visitaban la pista del Artés, uno de los pabellones más calientes y complicados de Copa Catalunya. El inicio de partido fue favorable al Artés, por 19 a 12. En el segundo acto los vallesanos mejoraron, pero el tirador local Sensat dio aire al Artés: 35-30 con triple al límite de Sensat. Tras el descanso el CN Terrassa se vino abajo acusando las bajas y la gran intensidad del Artés. Rebajó su nivel en defensa, dejando anotar a los manresanos hasta 29 puntos y quedando el partido resuelto para los del Bages. El CN Terrassa es penúltimo con 3-14 de balance.

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos