Copa Catalunya: La UESC firma la remuntada al derbi jugat a Castellar gràcies a un pèssim darrer quart dels groc-i-negres (66-74)

 

COPA CATALUNYA

Resultats i classificació

 

CB CASTELLAR 66 – UE SANT CUGAT 74

Semblava que la UE Sant Cugat era el rival propici per aconseguir una nova victòria en lliga i poder sortir per primera vegada aquesta temporada de la zona de promoció de descens, però després d’un últim quart desastrós, el CB Castellar ha dinamitat la feina feta durant tot el partit en el qual ha manat i suma la 13a derrota de la temporada. 

El partit començava amb un parcial de 0-4 favorable als santcugatencs, que veien com un tir de Keith Thereze i una pilota robada per l’Albert Cadafalch els empatava el partit. La intensitat inicial servia perquè fins i tot Sergio Garcia s’atrevís a provar el llançament des del perímetre anotant un triple anterior al que poc després transformava el ‘Cada’.

Els homes de Carles Company però, es carregaven aviat de personals i quan encara quedaven cinc minuts del primer quart ja eren en bonus. Una intencionada de David Pino equilibrava el marcador amb l’empat a 18 després d’un triple del rival, que era respost per Pau Viladomant amb un altre. Amb 21 a 18, els negres tornaven a empatar des de 6,75 fent vibrar al públic assistent. El Castellar però marxava al minut de descans dos punts per sobre en anotar Andreu Kwazema quan falten 22 segons (23-21).

Al començament del segon període els visitants capgiraven la diferència i es posaven 22-28, el que obligava a Company a demanar temps mort per frenar la dinàmica anotadora. El rival però responia amb un nou triple per aconseguir l’avantatge màxim fins al moment (23-31). Cadafalch revifava als groc-i-negres amb tres punts i l’Oriol Bernadí robava una pilota per reduir distàncies.

A 5.45 pel final, Company feia debutar Mick Adams, el nou fitxatge que substitueix David Martínez i el base de Toronto ensenyava a la grada el que és capaç de fer a pista, amb un inusual canvi de ritme i una velocitat endimoniada, a més d’una facilitat envejable en el tir exterior. Aquesta velocitat servia per capgirar el marcador (36-35) i era el mateix Adams qui aconseguia dos triples gairebé consecutius que feien arribar el seu equip dos punts per sobre en el marcador al descans (44-42).

El tercer quart seguia com havia acabat el segon, amb domini castellarenc sota cistella, amb un Sergio Garcia amb molta versatilitat -atrevint-se repetidament des de 6,75- i molt segur sota el cèrcol. En ratxa, el Castellar marxava de set punts i obligava a Cesc Senpau a demanar temps mort.

Els groc-i-negres seguien manant i li assenyalaven una tècnica al visitant Hernán Olaguibe, que portava una estona queixant-se a la dupla arbitral. Cadafalch no aprofitava el tir i la possessió es malbaratava, tot i així, Viladomat anotava de tres per aconseguir la màxima diferència del partit (60-50). La UESC assegurava el tir de dos arribant al terme dels 10 minuts amb 60-50 al lluminós del Puigverd.

Però el que menys esperaven els castellarencs era la gran pressió d’un rival que creia en la victòria tot i anar gairebé tot el partit pel darrere al marcador. Els de Senpau no deixaven respirar als locals i començaven a encertar des de 6,75, aconseguint un parcial de 6-22 als últims 10 minuts.

Els groc-i-negres es col·lapsaven i no eren capaços de mantenir el ritme i la desfeta es feia patent al marcador. Quatre triples dels negres significaven la sentència castellarenca, que res podien fer per frenar l’allau ofensiu, arribant al final amb un 66 a 74 que evitava una nova victòria pels de Company, que podien haver sortit per primera vegada de les posicions de promoció de descens.

Un Carles Company molt tocat després de la victòria ha explicat a L’Actual que “estic molt enfadat amb els meus jugadors. Crec que és la primera vegada aquesta temporada. Quan et poses amb 10 punts de diferència saps que el rival pujarà la intensitat i sembla que ens ha tornat a passar el mateix que a Granollers. No vull dir falta d’actitud però sí que ens ha faltat una miqueta més”. El tècnic ha afegit que “ho tenim a les mans cada setmana i no ho aconseguim. Prefereixo mil vegades una derrota com el de l’anada a Sant Cugat que d’aquesta manera, perquè les sensacions que et queden no són bones”.

El CB Castellar comença sempre molt bé els partits, manant i marcant el ritme, un ritme però que no sap mantenir, tot i que cada vegada l’estira més. Company creu que “ens han fet un parcial de 4-16 i així no es pot guanyar un partit. Fins que no sapiguem canviar això tindrem aquest problema”.

El tècnic però ha valorat positivament el debut del canadenc Adams i ha qualificat la seva feina com a “bona”, tant en atac com en defensa, destacant “els dos triples i un parell de pilotes dins molt bones”. Tot i no haver pogut aportar massa a l’equip -fa una setmana que entrena amb la resta- Company creu que “no se li pot demanar més”.

Tot i la derrota, els castellarencs gaudiran d’una nova oportunitat la propera jornada contra el Sedis a la Seu d’Urgell, un equip que ha caigut per un contundent 90-36 contra el CB Vic. El triple empat entre el Círcol Catòlic, La Bisbal i el CB Castellar amb 7/13. Un raig d’esperança per oblidar una dolorosa derrota.

Albert San Andrés – L’Actual de Castellar del Vallès

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos