Copa Catalunya: Sant Nicolau i Cerdanyola perden en partits decisius per la 2ª Fase davant St. Fruitós i Almeda, la JET guanya en un d’intrascendent a Reus

 

 

COPA CATALUNYA FEMENINA

JORNADA 18

Resultats i classificació Grup 1

Resultats i classificació Grup 2

Classificació i Calendaris Fase Ascens i Fase Permanència

Final de la 1ª fase amb resultats molt diferents pels vallesans. El Cerdanyola i la JET han aconseguit els seus respectius objectius, les primeres classificar-se per la Fase d’Ascens per poder lluitar per accedir a la Final a 4, en 3ª posició al Grup 2 i amb un balanç de 11-7, sempre liderat pel seu potent 5 inicial Garcia, Pérez, Marceló, Arbizu i Molina. La JET, després d’un inici de temporada convuls amb la marxa inesperada de Josep Alemany 24h abans d’iniciar la competició, ha aconseguit el seu gran objectiu, la permanència, a través de l’accés a la Fase d’Ascens, on hi ha accedit en 4ª posició del Grup 2 i balanç d’11 triomfs i 7 derrotes, algunes tan sonades com les aconseguides a pista de Joventut Les Corts o del Cerdanyola. Laura Johnson ha sigut la líder en anotació i rebots de les vallesanes, sent la peça clau i el termòmetre de l’equip, que ha sigut el 3r màxim anotador del Grup 2. A la 2ª fase les vallesanes podran gaudir de 10 partits ja amb l’objectiu aconseguit i sense posar-se límits en la classificació de la Fase d’Ascens. Tant Cerdanyola com JET accedeixen a la 2ª fase amb un balanç de 4-4 que els hi dona opcions d’aspirar a la Final a 4. Per la seva banda, el Sant Nicolau ha acabat com a últim classificat del Grup 1 en el seu debut en la categoria, notant la gran exigència de la mateixa amb un balanç de 3 triomfs en 15 partits jugats i només ha pogut aconseguir arrossegar 2 triomfs de cara a la fase de permanència, on hi accedirà a la cua de la classificació juntament amb TGN i Hospitalet, amb la necessitat imperiosa de sumar triomfs per evitar el descens directe i optar, com a mínim, al play-out. Les de Sabadell han acusat bastant el fet de ser la pitjor defensa del Grup 1, caient en partits determinants davant rivals directes de la fase de permanència com el Sant Fruitós (2 vegades) i el Samà (pero amb l’average guanyat). Ara, amb 10 partits per davant, el seu gran objectiu serà sumar un mínim de 4 o 5 triomfs que permetin evitar el descens directe i qui sap si salvar-se directament.


 

SANT NICOLAU 47 – SANT FRUITÓS 49

Sant Nicolau - Sant Fruitós (foto: basquetcatala.com)

El Sant Nicolau no va fer un bon inici de partit, el Petropinto ASFE Sant Fruitós portava la iniciativa i dominava el tempo del matx. Així va aconseguir sorprendre a les sabadellenques amb un 1-12(min 6). A partir d’aquí, un temps mort de les locals, feia activar la defensa i amb una millor circulació en atac aconseguien retallar fins diferències fins el 13-16 (min 10). En el segon període les granes amb un parcial 4-0 aconseguien capgirar el marcador per primera vegada.

Però l’ASFE va aprofitar els errors de les locals per tornar-se a escapar en el marcador (24-30 min 20). A la represa i durant tot el tercer període, les diferències van oscil·lar entre el 5-7 punts, sempre a favor de l’equip del Bages, arribant al min 30 amb un 32-37 i el partit obert a l’espera d’encetar l’ últim quart.

L’inici del darrer període va ser favorable al Sant Nicolau que s’apropava en el marcador (34-37) però ràpidament l’ASFE reaccionava per mantenir la diferència (37-43 min 33). En els darrers minuts les sabadellenques van aconseguir bloquejar l’atac de l’ASFE i aconseguien amb encertades accions apropar-se en el marcador (47-48 min 39) i mantenir-se vius en el partit. Però les visitants van optimitzar la renda, van anotar un tir lliure i no van deixar que el Sant Nicolau anotés el seu darrer atac.

Crònica CE Sant Nicolau

 

 

 

CBF CERDANYOLA 51 – BASKET ALMEDA 56

L'Almeda es va endur el triomf de Cerdanyola a la pròrroga

Darrera jornada de la fase prèvia, que acabava amb un interessant partit Cerdanyola – Almeda, vàlid per la 2ª fase entre el 3r i el 2n classificat. Van anar les de Cerdanyola per davant pràcticament en tot el partit, mantenint sempre diferències sobre els cinc punts, però el cansament, fins a nou jugadores visitants van jugar més de deu minuts per sis de les nostres, va pasar factura en l’últim quart, en que les de Cornellà van aconseguir empatar el partit,  tot i tenir vallesanes la darrera possessió per guanyar-lo. El fons d’armari i la profunditat de banqueta van ser claus. La pròrroga va ser una extensió del quart període, amb les vallesanes sense encert ni determinació per atacar la cistella, per finalment endur-se les d’Almeda la victòria sent millors en els darrers instants.

La nota positiva de la jornada pel Cerdanyola és la classificació del Grup Barna en detriment del SESE, que havia guanyat els dos partits de la fase prèvia a les vallesanes, fent que el Cerdanyola passi a la segona fase amb només quatre derrotes, millorant d’aquesta manera les possibilitats de classificació per la final a quatre.

Jugadores més destacades: Blanca Garcia, Marta Arbizu i Carla Pérez (CBF Cerdanayola). Tapia, Pujol i Oma (Almeda)

Crònica Blogspot CBF Cerdanyola

 

 

SALLE REUS PLOMS 36 – JET 47

El Reus Ploms acusó su pobre acierto en ataque y la JET sacó tajada

La Joventut Esportiva Terrassa Q Sport cerró la primera fase de la temporada con una victoria ante la Salle Reus Ploms que no se arrastra a la 2ª fase. Las jugadoras vallesanas jugaron un partido discreto, que encarrilaron en el 1r tiempo (20-28). En el tercer cuarto el Reus Ploms mejoró su imagen y casi igualó, 31-34. Las reusenses parecían dispuestas a remontar, pero entonces apareció Laura Johnson que estuvo sublime (anotó 23 de los 47 puntos de su equipo) para anotar en el último cuarto constantemente y castigandoa  las locales, dando la victoria a una JET que termina en cuarta posición, con 11 victorias y 7 derrotas en la primera fase.

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos