El compte enrere: 1a Catalana Masculina

 

A 1a Catalana Masculina tot per decidir i res garantit en els diferents objectius dels equips de la comarca que composen la categoria més vallesana de totes i amb 5 jornades per disputar-se que fan preveure emocions fortes.

Ortega, del Ripollet, defensat per Chica d'Escola Pia (foto: revistaderipollet.cat)

A la zona alta clar color sabadellenc. Bàsquet Pia porta 25 jornades en un liderat que no ha cedit en cap moment però les temporades són llargues i el conjunt de Jaume Prat ja no està tant per sobre dels seus perseguidors més immediats, el CN Sabadell, i més tenint en compte que ambdós equips s’han d’enfrontar a la Pia a la darrera jornada en el que pot ser un final de lliga totalment apassionant. Per davant queda al conjunt escolapi, tret del derbi local, un calendari que alterna rivals d’alta exigència (Almeda i Gavà) amb d’altres de zona baixa (Riera i Navàs). Caldrà veure si la baixa d’Oriol Andrés en bona part de la 2a volta acaba afectant tant al conjunt sabadellenc o si, per contra, en aquesta recta final es confirma la sobèrbia temporada de l’equip col·legial quant a estil de joc i resultats.

El CN Sabadell, pel seu costat, havia donat senyals de debilitat però la qualitat de la seva plantilla ha fet que els nedadors apareguin en els moments més compromesos amb un poder ofensiu de primer ordre. Els de Ricard Tomàs semblen abocats a la lluita per la primera plaça amb la Pia però abans hauran de superar, sense menystenir a ningú, a rivals entre els quals destaca una de les sensacions de la temporada com és el Sant Quirze a la penúltima jornada. D’aquesta constància a la recta final dependrà que l’equip aspiri a quedar campió de la lliga regular o es contenti amb la 2a plaça.

Precisament el Sant Quirze no es vol despenjar en la seva millor temporada de la història que podria traduir-se inclús en una promoció d’ascens a Copa Catalunya si es mantenen a la 3a posició Els de Jordi Talló van començar la temporada de menys a més i es troben, en l’actualitat, en posició de seguir creient en el que el seu treball els ha concedit, el dret a erigir-se en el 3er millor equip del grup, fita històrica ja que es completaria un pòdium vallesà inèdit a la categoria. Dos partits d’alt nivell (CNS i Gavà) amb dos més assequibles (Riera i Nou Badia) decidiran on acaba estant l’equip a la classificació.

Lluny del glamour de les 3 primeres posicions es troba l’Sferic de Terrassa (9è, 13-12) però amb la tranquilitat que dóna haver sortir d’una situació realment compromesa i ja molt a prop de tancar matemàticament la permanència. La incorporació de José García-Valverde com a tècnic egarenc a mitja temporada s’ha confirmat com un encert per part del club egarenc que ha vist com l’equip abandonava les darreres posicions i trencava la dinàmica de les dues darreres temporades. Dels resultats d’aquestes darreres jornades dependrà que l’equip finalitzi més a dalt o a baix en la classificació però amb la permanència assegurada.

En la mateixa situació es troba un CB Ripollet que, un any més, ha sobreviscut a les lesions, plantilla curta i demés obstacles però que amb ofici pot acabar amb bona nota i amb la permanència. Els de Jordi Altimira (amb un balanç de 13-12) estan a 4 partits del seu perseguidor més immediat de manera que una victòria asseguraria de facto un cop més la seva presència a 1a Catalana tot i que el calendari dels ripolletencs es força complicat.

A zona de play out trobem a dos conjunts vallesans amb el mateix balanç (9-16) i lluny d’on s’esperaven estar a principi de temporada. El Q Basket Sant Cugat té el repte, a l’igual que el CB Nou adia, d’assegurar-se la millor posició possible i el factor pista de cara a una promoció que sembla inevitable. Les lesions i males dinàmiques han afectat als equips d’Ernest Santana i Víctor Haro que han de mossegar jornada a jornada per tal de mantenir-se amb vida i en les millors condicions possibles per l’hora de la veritat.

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos