1a Catalana M: CN Sabadell lluitarà per entrar a la final en una gran temporada vallesana

 

El CN Sabadell vol treure una bona renda en el partit d'anada a Mollet (foto: E.Freixas)

El CN Sabadell espera posar la cirereta a una gran temporada i per això vol superar a les semifinals del Campionat de Catalunya de 1a Catalana que medirà el conjunt nedador al Sant Gervasi de Mollet, segon classificat del grup 1 i millor dels 2ns classificats després de desfer-se, precisament, d’una de les sensacions de la temporada com ha estat Bàsquet Pia el passat cap de setmana.

El primer partit de l’eliminatòria, que es jugarà a doble partit, es disputarà a Mollet i suposarà tot un repte pels nois de Ricard Tomàs, campions de lliga del grup 3 i equip amb millor balanç (25-5), invictes des del 20 de febrer en una cadena de 10 victòries consecutives i amb un equip que ofensivament té en Dam i Ramírez els seus principals referents des del perímetre. El Sant Gervasi, per la seva banda, amb un conjunt molt compensat i amb individualitats com les d’Ivan Costa o la seva parella de jugadors nord americans, segur que no ho posen fàcil a un equip sabadellenc que després de recuperar la plaça de Copa Catalunya buscarà arrodonir una gran temporada.

Èxit vallesà a 1a Catalana

El CN Sabadell, però, no ha sigut l’únic triomfador d’una temporada amb molta representació del Vallès Occidental a 1a Catalana. Bàsquet Pia, en una temporada pel record, ha assolit l’ascens a Copa Catalunya després de ser 2on classificat per darrere dels nedadors després de tota la temporada com a líders, igualant els millors registres de l’entitat escolàpia en categoria sènior que cal buscar-los en l’any 1989 quan es va assolir l’ascens a l’antiga 2a Nacional. No està gens malament per un projecte que  experimenta la seva 2a temporada de vida i que pot portar a tres equips de la ciutat com Pia, CN Sabadell i CE Sant Nicolau (descendit de Lliga EBA) a coincidir la temporada vinent en la mateixa categoria en un fet insòlit en la història del bàsquet sabadellenc.

El Sant Quirze BC ha tingut també una temporada fabulosa que ha permès als de Jordi Talló acabar en 3a posició i, no només això, sino coronar-se com el 8è millor equip de la categoria després de les fases de tercers. Aquesta posició final, a manca de confirmació oficial per part de la Federació, podria equivaler a un ascens històric a Copa Catalunya de la qual perden la categoria precisament 8 equips a manca de veure si hi ha qualsevol tipus de reestructuració. Els verd-i-negres, que mai han estat presents a la màxima categoria catalana, poden estar doncs ben contents per haver assolit aquesta fita sent com eren un equip recent ascendit des de 2a Catalana.

Dos equips més es poden qualificar com a satisfets amb la temporada com són el CB Ripollet i l’Sferic de Terrassa que han mantingut la categoria amb un balanç idèntic de 15-15.

Convivint amb el descens

Mentrestant a la zona baixa cal cercar a un CB Sant Pere que després d’intentar-ho ha acabat topant amb el descens directe a 2a Catalana despres de cinc temporades en les que s’havia passat precisament de 2a fins a tocar el sostre de Copa Catalunya. Hora de recomposar files al club egarenc del Casal.

Mentrestant dos equips es troben immersos en el play out amb diversa sort. El Q Basket Sant Cugat ha aconseguit sumar una victòria en l’estrena davant el Sant Medir barceloní (76-68) i espera arrodonir l’eliminatòria a la complicada pista dels barcelonins. L’altre cara de la moneda és el CB Nou Badia que va cedir davant el Bàsquet Arbúcies per un clar 85-67. Els badiencs esperen refer-se a casa i forçar un tercer partit de desempat.

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos