Copa Catalunya Fem: La final a 4 més vallesana

 

Un 50% dels equips que prendran part a la final a quatre de Copa Catalunya femenina, avantsala de Lliga Femenina 2, tindran procedència vallesana, fet insòlit en els darrers anys i que evidència dues trajectòries tan diferents com efectives les que han dut fins a Banyoles a la JET i el CBF Cerdanyola. Un altre fet curiós i inèdit és que els 4 equips que prenen part d’aquesta fase final van sorgir del mateix grup en la fase prèvia i, per tant, no s’han enfrontat en tota la segona fase.

17.00 BASKET ALMEDA – JE TERRASSA Q SPORT

La JET viurà la seva primera experiència a una F4 (foto: jeterrassa.com)

L’equip de Jordi Justribó arriba a la cita de Banyoles en la millor temporada de la seva història i en l’any del comiat de l’alma mater del club egarenc. Les de Can Jofresa han estat titllades des de fa moltes setmanes com una de les sorpreses de la temporada però, partit a partit, s’han guanyat ser el 3er millor equip de la temporada (13-5) en un equip liderat per la nord americana Laura Johnson, temible amb una valoració mitja de 27, 19 punts per partit i 13 rebots en 36 minuts de joc. Números que converteixen a la jugadora d’Iowa en la MVP de Copa Catalunya i en una de les principals claus de la fantàstica temporada de les blaves que, a més, han tingut l’aportació vital de jugadores de la casa com Lorca, Silva, Meca o el bon paper de la debutant Schroeder.

Davant de les de Terrassa es trobarà l’Almeda, un conjunt que a la primera fase va superar la JET en els seus dos compromisos i que compta amb la jugadora, precisament formada a la pedrera egarenca, Helena Oma com a jugadora més determinant amb un promig de valoració de 19 (només superada per Johnson). Les de Cornellà han sigut 2es (14-4) i són un dels equips amb més potencial de tota la categoria. Caldrà veure si el somni de la JET segueix endavant!

19.00 JOVENTUT LES CORTS – CBF CERDANYOLA VILA UNIVERSITÀRIA

4a presència en 6 anys a la F4 pel CBF Cerdanyola (foto: cbfcerdanyola.org)

La temporada del Cerdanyola podria qualificar-se d’irregular però, a la vegada, de sumament emocionant. Les noies de Pili Bilbao van mostrar altibaixos, principalment en la primera fase de la temporada degut als seus múltiples problemes físics, però la qualitat de la seva plantilla va garantir entrar com a 3es en la fase d’ascens. Una vegada aquí dues doloroses derrotes van posar en dubte la presència d’un dels millors conjunts a la final a 4. No obstant, l’equip del Guiera va reaccionar de manera dràstica: 7 victòries en 7 partits i accés a la final a 4 com a 4es classificades. I és que a la qualitat de jugadores com Blanca Garcia, Molina, Arbizu o Marceló se li ha sumat en les darreres jornades la incorporació de Tània Pérez (Sedis LLF1) que ha acabat de donar l’impuls a una plantilla dissenyada per guanyar-ho tot aquest curs.

El rival, però, que es medirà al Cerdanyola a semifinals és el millor equip femení català del darrer lustre amb presència a les 4 darreres final fours, amb un títol, un sotscampionat i un ascens abortat a Lliga Femenina 2 per qüestions econòmiques a més de ser les vigents campions de la Copa Federació el pasat desembre davant l’Almeda. El Joventut Les Corts compta amb jugadores claus a la categoria com Garmendia, Soriano, Vives o Fàbrega portant la direcció de l’equip en un conjunt que ha registrat un balanç de 15-3.

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos