Copa Catalunya Fem: La JET s’alça amb la 3a posició a l’esprint imposant-se a un tocat Cerdanyola

 

Una remuntada llampec en menys de 5 minuts va permetre a la JET acabar 3a per damunt de Cerdanyola (foto: FCBQ)

La final four més vallesana va ser pel gran favorit, un Joventut Les Corts que va doblegar a la gran final, en un igualat partit (52-49), el Basket Almeda  on va destacar la terrassenca Helena Oma, una de les millors jugadores de la temporada a Copa Catalunya. A la lluita pel 3er lloc, precisament, els dos conjunts de la comarca van oferir un duel de molta anotació marcat per les baixes del CBF Cerdanyola (Tània Pérez, Marceló i Jiménez no van jugar) i que es va decidir a l’esprint final amb una JET que perdia (67-59) a menys de 5 minuts i que va remuntar el partit a base d’anotació (17 punts en 5 minuts fins al definitiu 74-76) i molta fe en aconseguir la valuosa tercera plaça. Com sempre, en el que s’ha convertit en un fixe aquesta temporada, Laura Johnson va quallar un partit imperial amb 24 punts evidenciant ser la jugadora més decisiva de Copa Catalunya aquesta temporada 15-16. La nord americana va estar imparable i en les seves mans cal trobar bona part de l’explicació del perquè de l’èxit d’una JET que ha aconseguit signar la millor temporada de la seva història davant un Cerdanyola que, com a la temporada, ha d’atribuir la seva tercera posició a la irregularitat marcada, en bona mesura, als seus problemes físics en forma de lesions.

Les semifinals

JOVENTUT LES CORTS 65 – CBF CERDANYOLA-VILA UNIVERSITÀRIA 57

El Joventut Les Corts va marcar el ritme d’unes semifinals a les que el CBF Cerdanyola va tenir moltes opcions però que no va arribar a rematar degut a la qualitat i experiència del conjunt barceloní. Les de Pili Bilbao van lamentar uns baixos guarismes en el tir lliure i triple i, tot i així, van arribar al descans dins el partit (34-33) amb el lideratge del tàndem Arbizu-Tània Pérez. A la represa el conjunt de Sergio Manzano, posterior campió, va intentar escapar-se però la consistència vallesana va permetre que s’arribés amb el marcador ajustat al darrer període (45-43). En aquest moment clau Les Corts es va erigir com a dominador del partit i va trepitjar l’accelerador davant un Cerdanyola més desgastat que no va poder contenir l’encert de les de la Ciutat Comtal, autores de 20 punts per només 11 de les verd-i-blanques.

Com a jugadores destacades del CBF Cerdanyola cal esmentar a Tània Pérez amb 15 punts, 7 rebots i 7 faltes rebudes (18 de valoració) mentre que Marta Arbizu amb 12 punts i 12 rebots va ser la més valorada del partit (22). Pel Joventut Les Corts Paula Tutusaus va aconseguir 16 punts i 9 rebots sent la més destacada.

BASKET ALMEDA 64 – JE TERRASSA Q SPORT 54

El dolç somni de la JET va arribar al seu final a les semis de Banyoles davant un Almeda que no va donar opció a les egarenques. El conjunt de Jordi Justribó va estar molt limitat en atac a l’aportació d’Aida Nebot (15 punts) i a una Laura Johnson magnífica que va arribar als 29 punts i 13 rebots en una actuació antològica. Tret d’aquestes dues jugadores només Meca (2) i Schroder (8) van encistellar pel conjunt blau. Uns números massa pobres que ajuden a entendre que les de Terrassa arribessin a perdre per 16 punts al llarg del matx. No obstant l’Almeda va tenir en l’egarenca Oma la seva màxima encistelladora (12). Al descans el marcador registrava un 31-21 que reflecteix la dinàmica del partit: un tira i arronsa on les vallesanes van estar a massa distància de les del Baix Llobregat que van saber administrar la distància tot i els esforços blaus (33-30 al 3er quart) que sempre van ser puntuals i no van tenir prou continuïtat davant un bloc expert i dissenyat per arribar a la final. El resultat, finalment, 64-54.

Podeu veure els vídeos dels partits d’aquesta final a quatre fent clic aquí per cortesia de la FCBQ

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos