Copa Catalunya Masc: El CB Cerdanyola triomfa a la ‘jornada del transistor’ i signa la seva millor temporada amb fases d’ascens a EBA

 

Alegria desbocada entre els jugadors i afició del CB Cerdanyola al conèixer el resultat del Vic-Castellar (foto: Bojospelbàsquet Cerdanyola)

El CB Cerdanyola trigarà molt en oblidar una tarda com la del 7 de maig. Els d’Agustí Forné havien de vèncer a domicili un equip potent però que no es jugava res -Boet Mataró-, i havia d’esperar a que el CB Vic perdés davant un CB Castellar a molta distància en la taula classificatòria. En una espècie de ‘jornada dels transistors’ els de verd van fer la seva feina i passant per sobre del Boet amb Oriol Domènech guiant l’ofensiva vallesana (23 punts) i amb 5 jugadors superant la barrera dels 10 punts. Amb el 75-92 al sarró calia esperar que passava a Osona on, precisament, un equip vallesà com el Castellar jugava un paper crucial en la història del Cerdanyola: si els de Carles Company guanyaven, els de verd entraven a les fases d’ascens a Lliga EBA, fet impensable fa uns mesos per un equip que l’any passat va perdre la categoria directe en la seva primera participació a Copa Catalunya.

En una remuntada impossible (9-18 en 5 minuts), el Castellar, que s’haurà de jugar la permanència un any més en el play out, va superar un Vic que ha fallat en les seves dues oportunitats per disputar les fases d’ascens a EBA. El veterà Pau Viladomat va ser clau en les aspiracions dels vallesans amb 19 punts (4 triples) mentre que David Pino també va jugar a un gran nivell (17 punts, 3 triples) que va permetre el seu equip sumar una victòria (74-75) i arribar amb bones sensacions a les fases de descens davant l’AESE amb factor pista en contra.

Tornant a Mataró, l’alegria doncs, desbocada per afició i jugadors del Cerdanyola que, una vegada sabedors del resultat a Vic, tindran el premi de disputar les fases d’ascens a lliga EBA on es creuaran amb el potent Grup Barna, líder del grup 1 i un dels conjunts que millor bàsquet ha realitzat de la temporada.

L’altre equip vallesà implicat, el CN Terrassa, no va poder acabar la temporada amb triomf i tornarà l’any que ve a competir per tot a 1a Catalana. Els de Jordi Sociats, van tenir com en la resta de la temporada problemes per anotar i això els va deixar sense premi a la darrera jornada on una victòria a la complicada pista de la UE Mataró hagués donat l’opció de disputar els play out (56-49).

Partits de postemporada

Fases d’ascens a Lliga EBA

CB Cerdanyola Al Dia – CB Grup Barna

UB Sant Adrià – Lluïsos de Gràcia

CB Viladecans-Sant Gabriel – Aracena Sant Josep

UE Mataró – Bàsquet Sitges

Fases de permanència

CB Esparreguera – Sedis

Círcol Catòlic Badalona – CB Ciutat Vella

AESE – CB Castellar

CB Alpicat – Bàsquet Molins

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos