El daurat estiu d’Helena Oma i Ramon Vilà. Dos vallesans campions d’Europa!

Tots dos tenen coses en comús: són joves, vallesans, la propera temporada donen un salt endavant a nivell basquetbolístic, i ambdós s’han proclamat campions d’Europa recentment. Coneixeu les actuacions de Ramon Vilà i Helena Oma.

Helena Oma (Terrassa, 1996) va tocar el cel en la seva primera convocatòria definitiva amb la selecció espanyola U20. L’egarenca, ex jugadora de la JET, Basket Almeda i que recentment s’ha compromès amb l’Uni Girona de Lliga Femenina per la propera temporada, va poder vestir-se la samarreta nacional a l’Europeu de Matosinhos (Portugal) on Espanya va quallar un molt bon torneig amb una única derrota a la fase de grups davant les amfitriones. Precisament en la fase prèvia l’egarenca va quallar la seva millor actuació davant Bòsnia amb 6 punts i 4 rebots en 15 minuts de joc. En els posteriors partits, però, la seva aportació va ser molt més reduïda fins als definitius 1,5 punts,  2 rebots i 8,1 minuts per partit de promig. No obstant, les noies de Jose Ignacio Hernández van arribar a dominar la final còmodament davant Itàlia fins que les lesions de jugadores espanyoles importants van canviar la dinàmica del partit juntament amb la irrupció de la italiana Cecilia Zandalasini, MVP unànime del torneig, que van portar el matx a un thriller final que finalment va decantar-se del costat espanyol gràcies a dos tirs lliures de la mataronina Laia Flores.

 

Ramon Vilà (Sabadell, 1997) va ser, un cop més, peça clau de la seva generació en l’Europeu U20 que es va disputar a Helsinki (Suècia) sota les ordres de l’entrenador Juan Antonio Orenga. El pivot vallesà, format a la pedrera de l’Escola Pia Sabadell i FC Barcelona, on ha jugat a LEB Or fins aquesta mateixa temporada, s’ha compromès per la propera temporada amb la universitat americana d’Arizona State per jugar a la NCAA i, quina millor manera d’acomiadar-se d’Europa que amb un sòlid campionat en el que ha sigut titular en la major part de partits amb més de 25 minuts jugats i una aportació de 8,4 punts i 6 rebots davant de jugadors interiors generalment amb més centímetres que el sabadellenc. El seu paper, limitat en atac al talent del perímetre espanyol (Marc Garcia, Alonso, Yusta…) durant el torneig va donar un canvi a la gran final del torneig davant Lituània en que Vilà va esclatar amb la seva millor actuació: 18 punts i 14 rebots arribant als 29 de valoració en un paper decisiu per la consecució del títol aprofitant que la defensa bàltica sobremarcava els jugadors exteriors nacionals.

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos