Pluja de medalles amb protagonistes vallesans als Campionats d’Espanya cadets i infantils

 

La collita de les seleccions catalanes als Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques celebrades a Huelva del 3 al 7 de gener va tornar a posar els nostres combinats entre les millors seleccions de l’Estat: 2 ors i 2 plates. I dintre d’aquests grans resultats cal destacar la presència de tècnics i jugadors vallesans que van ajudar a fer possible aquestes fites.

Daurada generació femenina del 2.001

No sempre una mateixa generació de jugadores assoleix el triplet a mini, infantil i cadet. De fet feia 11 anys que això no es produïa i han hagut de ser les noies del 2.001 les que ho hagin aconseguit. Si bé es cert que la representació vallesana ha anat minvant des de mini (on fins a 4 jugadores eren de la nostra comarca), a cadet Laura Méndez (CBF Cerdanyola) i Elena Fernández (Femení Sant Adrià, de Terrassa) han estat peces importants al combinat dirigit per Isaac Pujol que no ha trobat massa oposició gràcies al talent i treball d’un grup que es va penjar la medalla d’or en batre a la gran final a Euskadi per 45-61 després d’haver-se desfet de manera despòtica a semifinals de Canàries (38-76).

Protagonisme vallesà a la final infantil masculina

També els nois del 2.003 van repetir el títol aconseguit a minis i ho van fer, a l’igual que les cadets femenines, de manera invicte després d’un gran torneig i amb un patiment extraordinari a la gran final on esperava la Comunitat de Madrid a qui els catalans van superar per un ajustat 52-56 amb el protagonisme destacat del jugador de Santa Perpètua de Mogoda Eduard Nogués (FC Barcelona) que va acumular molts minuts amb un rol important als esquemes d’Àlex Terés. També va poder-se penjar aquesta medalla, degut a la seva parcela com a entrenador ajudant, l’entrenador Xavi Costa resident a Sabadell.

Andalusia es venja de la derrota de fa dues temporades a infantil femení

Catalunya infantil femenina partia com la selecció favorita després d’haver estat la campiona fa dues temporades a mini i d’haver incorporat a la destacada jugadora malaguenya Chiso Okafor, fitxada pel Femení Maresme. Aquest any, però, les tornes es van canviar i les andaluses, que tornaven a jugar com a locals, es van imposar de manera destacada (57-75) al combinat català que tenia oom a representant a la jugadora de Cerdanyola Gisela Sánchez (Femení Sant Adrià) i a l’entrenador ajudant Pere Sancerni de Terrassa. Una de les ‘culpables’ de la desfeta del nostre combinat va ser una imparable Marta Morales (Granada) que va anotar 31 dels 75 punts del seu equip.

La segona part desfà a Catalunya cadet masculina

Tot i que la Comunitat de Madrid presentava la implacable figura del pivot Usman Garuba, jugador de primer any però probablement el jugador de pedrera més determinant de la història del nostre bàsquet amb el permís de Luka Doncic, Catalunya va jugar molt bé les seves cartes i va portar el partit on més l’interessava arribant al descans amb vida i amb bons minuts de l’egarenc Sergi Quintana (FC Barcelona). A partir del descans, i tot i els intents del combinat català, els madrilenys van signar un parcial de 25-40 que va donar el triomf als grans favorits abans de l’inici de la final. A l’equip català, el que més presència del Vallès Occidental ha tingut, també va jugar l’aler Guillem Lao de Terrassa (Bàsquet Manresa) tot i que amb un paper més secundari a la gran final. A la banqueta, acompanyant a Ramon Reigada, va estar l’enrenador ajudant de Sant Cugat Xavi Coll.

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos