Copa Catalunya: Ramírez lidera un cap de setmana d’actuacions individuals portentoses (inclou VÍDEO)

 

Ramírez, actuació llegendària

Ramírez felicitat pels seus companys (foto: J.Blanch / Radio Sabadell)

Sabadell, 18.45 de la tarda. El CN Sabadell, situat en posició de descens, té contra les cordes un dels equips més talentosos de la Copa Catalunya 16-17, l’Universitat de Vic. Només cal una defensa per fer saltar la sorpresa a Les Naus ja que els locals guanyen per 83-82, però entre els osonencs hi ha la confiança posada sobre les espatlles del veterà Juli Garrote que havia encistellat 29 punts fins a arribar als darrers 10 segons de partit. Els vigatans treuen de banda, bona defensa sabadellenca que es queda a punt de fer perdre la pilota al base de Vic, que finalment controla la possessió i després de quatre canvis de mà gairebé consecutius s’aixeca sobre la defensa de David Rodríguez ficant un triple estratosfèric a manca d’un segon per la conclusió del partit.

La victòria marxarà cap a Osona i els jugadors vigatans ho saben, només queda 1 segon a l’electrònic i el partit és favorable als visitants per 83-85. Quina opció tenen els locals?

Ricard Tomàs demana temps mort per treure de banda i a l’igual que el Vic ha confiat en Garrote i el seu talent, ell ho ha de fer en Jonathan Ramírez, líder del CN Sabadell, un dels millors anotadors de la lliga i que està signant una actuació gairebé inigualable en atac amb 10 triples anotats.

La pilota es posa en joc, Ramírez rep d’esquenes a la defensa i tot i estar sobremarcat i no veure la cistella s’aixeca i anota sobre la botzina un triple que val una victòria pel seu equip i que ratifica una de les actuacions més sensacionals de la història moderna de la Copa Catalunya Masculina amb 48 punts encistellats en unes sèries de tir fabuloses: 7 de 14 en tirs de 2, 11 de 15 en tirs de 3 i  1 tir lliure d’un únic intent. A més d’això cal sumar 2 assistències, 8 rebots i 4 faltes rebudes per una impressionant valoració estadística de 48. Cal emmarcar aquesta actuació amb la que va assolir el mateix Jonathan fa dues temporades a la pista de l’Artés on va sumar la mateixa valoració i 47 punts encistellats, tot i que anotar sobre la botzina bé mereix ser destacat a part.

Res millor que un vídeo per apreciar aquest final de partit


 

Els Baltà apreten el cap i la cua de la classificació

El Sant Quirze rebia a un totpoderós Sant Josep de Badalona amb la difícil tasca de superar el líder de la competició i mantenir-se amb vida a la zona baixa de la classificació. Dos noms propis van destacar en la victòria vallesana i aquests van ser els germans Baltà. Gonzalo va acabar amb 25 punts i el Ricardo amb 24, sumant ambdós més de la meitat dels punts de l’equip de Jordi Talló (49 dels 92), tot i que l’actuació del Sant Quirze va ser molt coral amb diversos jugadors aportant anotació sobretot en la primera part del partit. I és que els ‘mussols’ van arribar a dominar per 13 punts al darrer període però l’empenta badalonina va permetre empatar el partit al límit del temps.

A la pròrroga Gonzalo Baltà, amb 6 punts consecutius van donar-li el premi a un Sant Quirze molts més minuts per davant en el marcador. A destacar que els germans Baltà van anotar la major part dels seus punts a partir del descans amb Gonzalo anotant 21 dels seus 25 punts i Ricardo 17 dels 24.

Amb aquest triomf el capdamunt de la classificació s’iguala encara més ja que Boet empata a Sant Josep i a la zona baixa CN Sabadell, Bisbal i Sant Quirze es col·loquen amb 5 guanyats a un partit de distància de Sant Gervasi (4) i a dos de Pia (3).

El partidàs de Viladomat insuficient per la Pia

L’excepció que confirma la regla d’aquesta jornada a Copa Catalunya va ser el gran partit de Pau Viladomat amb 26 punts destacant 6 triples anotats que van ser insuficients per Bàsquet Pia, que va cedir per 76-74 a la pista del Badalonès en un altre final de partit ajustat que els escolapis no poden treure de manera positiva. I és que Viladomat va encistellar per posar per davant el seu equip al darrer minut però dos tirs lliures fallats per Piñero van donar opció al conjunt de Badalona que de la mà de Ferran Valle, amb un triple gairebé al límit, van donar el partit als badalonins en detriment de l’equip de Sabadell.

 

Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos