Tag Archive | "adrià amabilino"

La selecció catalana cadet masculina es corona campiona amb 4 vallesans


 

Or per tancar un cercle irregular

L'egarenc Aguilera va tenir l'honor d'aixecar la copa de campions a Valladolid (foto: FCBQ)

La selecció catalana més vallesana dels darrers anys va conseguir guanyar el Campionat d’Espanya per autonomies disputat a Valladolid amb una ajustada final davant la Comunitat de Madrid (53-50) coronant el gran treball dels integrants d’aquesta generació del 1999. D’entre els jugadors escollits pel seleccionador Ramon Reigada, els vallesans han estat Dídac Aguilera (sorgit de la pedrera del Sant Pere Terrassa, FC Barcelona i actualment al CB Cornellà), els germans Adrià i Brian Amabilino (ambdós en la seva primera experiència al Barça després de formar-se a la UE Sant Cugat), i el pívot rubinenc Sergi Martínez (format al Sant Jordi i des de mini de 2on any al FC Barcelona).

A la primera fase els catalans es van imposar amb autoritat als combinats de Canàries (40-79), Balears (48-77) i Castella Lleó (100-62) i patint una mica més davant Andalusia (64-58). A semifinals, i com a líders del seu grup, els de Reigada van superar a la Comunitat Valenciana per un treballat 65-75, i a la gran final, com ja hem esmentat, victòria davant Madrid amb Martínez com a jugador més destacat. El de Rubí va acabar amb dobles figures (13 punts i 10 rebots) capitals pel triomf del seu equip.

Així doncs, tancament d’un cercle irregular el d’aquesta generació del 99 que va guanyar el bronze l’any ’11 a mini, quarta plaça al ’13 infantil, i or al ’15.

 

La final es torna a resistir a les 99

A la selecció cadet tot i que dues jugadores vallesanes van aspirar a col·lar-se entre la plantilla final (Xènia Artiga de l’Almeda i Laura Sòria del Segle XXI), per primer cop en anys no va haver-hi cap representant de la nostra comarca en la selecció cadet femenina que va estar dirigida per Isaac Pujol.

Als partits de la fase de grups es van alternar les victòries còmodes (davant Andalusia, Euskadi i Navarra), amb un triomf molt sofert davant la Comunitat Valenciana (53-57). Amb la primera plaça de grup a la butxaca va tocar medir-se amb una de les grans favorites com era Canàries que va acabar enduent-se el triomf final (69-59). Amb el desencís que acompanya la derrota les de Pujol van haver de refer-se i superar a Andalusia sense miraments per tal d’endur-se el bronze (67-42), millorant els baixos registres d’aquest equip l’any passat que va acabar sisè.

La generació del ’99 va assolir l’any ’11 la plata, bronze al ’13 i bronze novament al ’15.

Posted in Categorías inferiores, DestacadoComentarios desactivados


Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos