Tag Archive | "campeonato españa junior"

Es compleixen 10 anys dels Campionats d’Espanya júnior acollits a Sabadell, per Quim Domènech


 

Quim Domènech ens trona a regalar un viatge en el temps fins a l’any 2.003, ara tot just fa 10 anys, quan a la ciutat de Sabadell es van desenvolupar un seguit d’actes per commemorar el 75è aniversari de l’arribada del bàsquet a la ciutat de la ceba. Amb aquest article sobe els Campionats d’Espanya júnior, el darrer de la seva sèrie sobre els actes del 75è aniversari, ens torna a apropar a la història del bàsquet sabadellenc.

Juan Carlos 'La Bomba' Navarro va apropar-se a veure les futures estrelles que es van aglutinar a Sabadell

Un dels actes mes importants que es varen celebrar amb motiu dels 75 anys de bàsquet a Sabadell foren els Campionats d’Espanya en les categories junior tant masculina com femenina, que es varen celebrar el masculí al Pavelló Municipal de Sol i Padris mentre que el femení  va tenir lloc al Pavelló de Can Balsach, però ambdues Finals es celebraren al Pavelló Municipal de Sol i Padris.

Els dies de  competició foren del dia 21 al 25 de maig de l’any 2003,  ara fa deu anys. En ambdós campionats hi participaren els vuit millors equips d’Espanya  classificats en una fase prèvia. Per part masculina i participaren Estudiantes de Madrid, Caja San Fernando de Sevilla, Fòrum Valladolid, Joventut de Badalona, Unió Manresana, Ciudad de Huelva, Covadonga de Avilés i Stadium Casablanca de Zaragoza.

Pel que fa referència als equips femenins foren els següents, Ros Casares de Valencia, Leon , Lima Horta de Barcelona, Cornellà, Majadahonda de Madrid, Guindos de Málaga, Ciudad de Burgos i Universitat B. Barcelona.

Rudy Fernández, amb la samarreta de la Penya, va ser una de les estrelles del Campionat

En las fases prèvies es varen registrar les sorpreses de la no classificació del Real Madrid que va quedar en tercer lloc en la Conferència Centre i el FC. Barcelona que va renunciar per poder jugar el Torneig Junior de l’Eurolliga que era un esdeveniment pioner en aquell moment.

Els vuit equips es varen dividir en dos grups de quatre, que s’enfrontaren en forma de lligueta i els dos primers de cada grup passaven a disputar les semifinals. Per tant entre els dies 21 i 23 foren les jornades prèvies i els dies 24 i 25 semifinals i finals. En total es jugaren 36 partits,18 en cadascuna de les categories.

Els grups en el quadre masculí quedaren de la següent manera Grup. A , Estudiantes, Ciudad  de Huelva, Covadonga de Avilés i Stadium Casablanca. El Grup B. Caja San Fernando, Fòrum Valladolid, Joventut de Badalona i Unió Manresana. I els del quadre femení Grup A, Ros Casares, Lima Horta, Leon i Cornellà. El Grup B. Majadahonda, Guindos de Málaga, Ciudad de Burgos i Universitat Barcelona.

El Valladolid era el vigent campió de la competició. El jugadors catalans amb mes projecció del moment eren en Rudy Fernández ( actualment en el R. Madrid ), l’aler Miquel Feliu (actualment al Lleida ), i en Marc Solà  ( esta jugant amb un equip estranger ). Per part de la resta d’equips a destacar el base Rodrigo San Miguel del Stadium (ara al València), Carlos Suárez, aleshores jugador del Estudiantes ( actualment al R. Madrid ).Les jugadores catalanes més destacades eren la base Silvia Domínguez,  l’aler Anna Cruz, (totes dues internacionals absolutes i que jugaven aleshores al Universitat), Núria Vives i Alba Fernández ( Cornellà ), o l’aler Laura López (Lima Horta) eren algunes de les estrelles d’un Campionat molt obert sense un clar favorit.

El Caja San Fernando de Sevilla va ser el sorprenent campió a Sabadell

Caja San Fernando, Estudiantes, Stadium Casablanca i U. Manresana, foren els equips que es varen clasificar per disputar la semifinal masculina, la sorpresa va estar en la eliminació del Joventut de Badalona de Rudy Fernández. Per la part femenina es varen classificar, Leon, Guindos Màlaga, UB. Barcelona i Ros Casares.

En semis masculines els resultats van ser Caja San Fernando 76 – Stadium Casablanca 66 i Estudiantes 75 i Unió Manresana 60. Per tant es classificaven per la Final Caja San Fernando – Estudiantes. I en semis femení s’enfronten:  UB Barcelona 59 – Leon 57  i Guindos Màlaga 65 – Ros Casares 50.

Caja San Fernando de Sevilla va ser un just campió d’Espanya en categoria masculina, va guanyar en un partit molt igualat al Estudiantes que al descans dominava per un 40-29, peró en un segon temps molt disputat els sevillans van poder remuntar el marcador i adjudicar-se la victòria i el campionat amb especial protagonisme de l’aler Fulgencio Casanova que mai arribaria al nivell que va exhibir en aquell torneig. Pel que fa a la categoria femenina l’equip favorit en els pronòstics el UB. Barcelona va haver de suar ja que fins a l’últim quart no va pogué sentenciar al Guindos malagueny que l’hi va posar  les coses molt difícils, per tant UB Barcelona patint s’emporta la victòria i el campionat.

L'Universitat de Barcelona amb jugadores com Domínguez, Cruz, Fàbrega o Eñeso va fer valer els pronòstics

En fi uns grans Campionats d’Espanya i una excel·lent organització per part de la Associació de Clubs de Bàsquet de Sabadell, com així varen reconèixer  les diferents personalitats  del bàsquet que varen venir com espectadors, com per exemple “ Chichi “ Creus, el aleshores seleccionador nacional Moncho López, Moncho Monsalve i també el jugador del Barcelona Juan Carlos Navarro , entre d’altres. Paral·lelament als Campionats també varen tenir lloc dos clínics tècnics, per dos dels millors entrenadors europeus com son Aíto Garcia Reneses i Sergio Scariolo.  Aquests clínics i els Campionats d’Espanya tancaven els actes de celebració dels 75 anys de Basquet a Sabadell que varen començar al maig de l’any 2002, amb un èxit total i un reconeixement a la Associació de Clubs de Bàsquet de Sabadell per la feina ben feta.

El partit dels Harlem Globetrotters. El partit més llarg de la història. Campionats d’Espanya masculí i femení. I un llibre dels 75 anys de bàsquet a Sabadell. Foren els actes celebrats amb total èxit, en els que hi participaren tots els Clubs de la nostra ciutat.

Q. Domènech

 

 

Posted in Categorías inferiores, EventosComentarios desactivados


Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos