Tag Archive | "partit més llarg de la història"

Els actes del 75è aniversari del bàsquet a Sabadell deu anys més tard, per Quim Domènech


 

Es compleixen aquest 2.013 deu anys dels actes del 75è aniversari del bàsquet a Sabadell. Amb motiu d’aquest aniversari el Quim Domènech ens il·lustrarà sobre aquells dies -i d’altres que encara remeten més al passat- amb els seus texts.

Cartell promocional i espectacular imatge del Palau d'Esports gaudint amb els Globetrotters

En el darrer article d’opinió que vaig poder escriure (Dels 85 anys de bàsquet al derbi sabadellenc), vaig fer un comentari de la feina feta per la llavors recent creada Associació de Clubs de Bàsquet de Sabadell en els actes de celebració dels 75 anys de Bàsquet a Sabadell l’any 2.003, ara ja fa deu anys,  feina que  va ser excel·lent, com es pot comprovar a continuació amb una petita exposició dels actes que es varen portar a terme i que a més es important recordar per mantenir viva la memòria de la història recent del bàsquet de la ciutat.

E primer gran esdeveniment va ser l’actuació dels Harlem Globetrotters al Pavelló Municipal de Sol i Padris, (13 de maig del 2002) un Pavelló que va tenir la millor entrada de públic que ha tingut mai,  amb 3.500 persones  (2.200 a les graderies i  1.300 a la pista, un ple total tal hi com es pot comprovar a la foto). El públic era conscient de que anava a veure un gran espectacle com són els legendaris Globetrotters que no van decebre gens al públic assistent, més aviat  al contrari. Aquest espectacle va ser la primera prova de foc per unes persones que formaven la ACBS i que  pertanyien o representaven a tots els Clubs de Bàsquet de Sabadell i que a més no tenien cap experiència en organitzar aquests esdeveniments però que se’n varen sortir amb una nota excel·lent doncs tot va anar perfecte. A tenir en compte que l’espectacle tenia un cost de 8 milions de pessetes i era tot un risc, però al final inclús es va obtenir un petit benefici. Com a mostra podeu llegir aquest article publicat al diari nacional ABC.

Era l’any 2.002 i, per celebrar els 75 anys de l’establiment del bàsquet a la ciutat de Sabadell es va constituir l’Associació de Clubs de Bàsquet de Sabadell, una entitat que aplegava les diverses institucions que promovien el bàsquet a la localitat i que va ser el motor principal dels diferents actes que es van dur a terme durant aquells mesos. Els integrants d’aquesta ACBS van ser la Unió Bàsquet Sabadell, la lliga de lleure La Balles, l’APB femení, el CE Sant Nicolau, el CN Sabadell, el Creu Alta Sabadell, el CE Escola Pia i vàries persones independents vinculades al món de la cistella.

Cartell de l'esdeveniment ('Anem de rècord') i fotografia en el moment de finalitzar el partit amb el resultat de 3.176 a 3.146

Així començaven els actes de celebració de 75 anys de bàsquet a Sabadell i continuaven amb un altre repte, fer el partit més llarg de la història: 50 hores sense interrupció jugant a bàsquet. El rècord es va aconseguir els dies 3, 4 i 5 de gener de 2003 ara fa deu anys a la pista de l’escola Sant Nicolau i el resultat final va ser de 3176 – 3136. Van participar més de 800 jugadors i jugadores de totes les edats i  el moment culminant fou a les dues de la matinada del diumenge dia 5 que és quan es va batre l’anterior registre, les 40 hores que el SESE barceloní havia establert uns mesos abans.

Un altre repte s’havia aconseguit. Demostració de que “junts”es podien fer les coses ben fetes. Tots els participants varen rebre un diploma acreditatiu de la seva participació.

Quedava l’esdeveniment  més important. Ni més ni menys que el Campionat d’Espanya Junior tant masculí com femení, a celebrar el masculí al Pavelló d’Esports i el femení a Can Balsach. L’opinió d’aquest Campionat la deixarem per mes endavant ja que va ser tant important que mereix un article per ell sol. A tenir en compte que hi varen participar, entre d’altres, en Rudy Fernández i Carlos Suárez jugadors actualment del Real Madrid.

Q. Domènech

Altres articles d’en Quim Domènech sobre la història del bàsquet de Sabadell

Posted in EventosComentarios desactivados


Inscripcions obertes!

Basketvalles presenta

SEGUEIX-NOS A FACEBOOK

SEGUEIX-NOS A TWITTER

Anuncia’t a BasketValles

  • Anuncia't a BasketValles

BASKETVALLES a YouTube

  • Accedeix al nostre canal de vídeos

Seccions destacades

  • Vols recordar el millor 3x3 d'aquest Nadal?
  • Cine baloncestístico de primera
  • Basketball & Rock and Roll!

El millor bàsquet de formació de l’estat

Archivos